Nastavak bestselera "Posljednja vremena" istodobno u Americi i Hrvatskoj

Nakladna kuća Verbum 5. listopada objavljuje dugo očekivani,

drugi nastavak hit romana "Posljednja vremena". Ovaj vrhunac uzbudljive priče o posljednjim vremenima jednog od najpoznatijih suvremenih romanopisaca Michaela O'Briena na police hrvatskih knjižara stiže istoga dana kada će i izvorno izdanje postati dostupno u Americi. Tako će zahvaljujući odličnoj suradnji hrvatskog izdavača, nakladničke kuće Verbum, s američkim izdavačem Ignatiusom Pressom, i dugogodišnjem prijateljstvu s autorom Michaelom O'Brienom domaći čitatelji biti među prvima u svijetu koji će moći čitati taj dugo iščekivani roman.

Roman "Posljednja vremena", u izvornom izdanju objavljen 1996. godine, postao je međunarodni bestseler preveden na mnoge svjetske jezike. Verbumovo hrvatsko izdanje objavljeno 2002. godine odmah po objavljivanju popelo se na vrh top ljestvica čitanosti, ostavši dugo vremena među najčitanijim romanima u Hrvatskoj.

U prvom dijelu romana "Posljednja vremena" Papa je redovniku ocu Iliji naložio tajnu misiju: da se približi čovjeku velike svjetske moći za kojeg sumnja da je Antikrist i pozove ga na obraćenje. To rađa bogatom i napetom pričom u kojoj otac Ilija prelazi Europu i srednji Istok, kreće se u javnim i tajnim krugovima svjetske moći, susreće se sa svecima i grješnicima, predsjednicima, sucima, misticima, borbenim katoličkim novinarima, vjernim svećenicima i izdajničkom urotom unutar same Crkve.

U ovomu dugo očekivanom drugom nastavku hit romana "Posljednja vremena" glavni junak Ilija, sada biskup, u pratnji brata redovnika Henoka ulazi u Jeruzalem upravo u trenutku kada i Antikrist stiže u grad kako bi započeo novu fazu svojega uspona na vlast i pripravio put svjetskoj vladi. Ilija se nada da će ga uspjeti razotkriti i upozoriti čovječanstvo na nadolazeću opasnost. Kako se priča razvija, različiti se ljudi susreću s ocem Ilijom otkrivajući mu svoje najdublje tajne. Ilija ustraje u svojoj misiji do samoga kraja, čak i kada je izgubljena svaka nada, a čitatelje čeka neočekivan i uzbudljiv vrhunac priče.

S obzirom da se očekuje veliki interes za roman, nakladnička kuća Verbum je čitateljima već sada ponudila mogućnost pretplate, koja osim posebnog popusta uključuje rezervaciju primjerka knjige, a svi pretplatnici sudjeluju i u nagradnom izvlačenju u kojem će biti moguće dobiti reprodukciju jednog od likovnih radova Michaela O'Briena, koji je osim po svojim romanima (uz "Posljednja vremena" autor je romana  "Otok svijeta", "Pomrčina sunca", "Očeva pripovijest" itd.), poznat i kao plodan i uspješan slikar.  

Više informacija o novom nastavku romana "Posljednja vremena" potražite na linku ovdje.

 

Označeno u