Objavljena knjiga “Krijesnice”: Priče o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju

Iz tiska je ovih dana izašla knjiga „KRIJESNICE“ u nakladi Matice Hrvatske Čitluk.

Bila bi to jedna sasvim obična knjiga, da u sebi ne skriva ne samo životne priče 80-tak autora, nego i 7 priča prikupljačica građe. To su: Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizović, Iva – Ines Pavlović, Marina Papić i Marija – Zorka Vasilj. One su sve studentice Rehabilitacijsko-edukacijskog fakulteta u Mostaru.

Knjiga je nastala kao njihov projekt pomoći jednoj, po njima najzapostavljenijoj populaciji, a to su DJECA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU (TUR) i osobe s invaliditetom (OSI). Glavni cilj ove knjige je dakle podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji.

Knjiga sadrži devedeset i jednu priču, a raspoređene su u osam poglavlja te prožete crtežima djece s teškoćama u razvoju. Autori priča su osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihovi roditelji, braća i sestre te ostali ljudi koji su dio njihovog života: stručnjaci, studenti, prijatelji. Svi oni govore o jednom – o vrijednosti i vrlinama svake osobe. Recenzenti knjige su fra Goran Azinović i Maja Smolić mag. rehab. educ.

Prva promocija knjige održat će se u Mostaru 27.3. i 28.3., a više detalja o rezervaciji mjesta nalazi se na Instagram i Facebook stranci knjige. Također, promocije će se održati i u idućim gradovima: Sarajevo, Čitluk, Ljubuški, Tuzla, Čapljina, Stolac, Posušje, Tomislavgrad, Split, Dubrovnik i Zagreb, a detalje o njihovim terminima moći ćete pronaći na njihovim stranicama. Ukoliko ne budete u mogućnosti biti na promocijama, knjiga će se moći kupiti u nedjelju 28.3.2021. na ulazu u hotel Mostar pored recepcije, po cijeni od 20 KM, a sav prihod ići će za pomoć i podršku osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Označeno u