Papina knjiga "Božje je ime Milosrđe" osvojila Hrvatsku

Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama

Verbum u siječnju donosi deset vrijednih knjiga i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u siječnju smjestila se prva knjiga-intervju pape Franje "Božje je ime Milosrđe" koja obara sve rekorde i koju svi žele pročitati. O tome govori i podatak da je u samo dva tjedna prodaje u Hrvatskoj doživjela nakladu od 13.000 primjeraka. U knjizi "Božje je ime Milosrđe" papa Franjo se jednostavnim i izravnim riječima obraća svakom čovjeku, svima koji traže smisao života, nutarnji mir te lijek za tjelesne i duhovne rane.

Na drugom je mjestu knjiga Francesca Vaiasusa "Moje opsjednuće", napisana u suradnji s novinarom Paolom Rodarijem, a  koja donosi osobnu ispovijest čovjeka koji je sam bio opsjednut i koji je, nakon duge i teške bitke, doživio potpuno oslobođenje.

Na trećem je mjestu "Priručnik o oprostima", prvi put dostupan na hrvatskomu jeziku, koji donosi vjeran i siguran crkveni nauk o oprostima, a sadrži sve važeće odredbe o oprostima te popis svih odobrenih povlastica za zadobivanje oprosta.

Slijedi najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Saint-Exupéryja "Mali princ" koja je u Verbumovu izdanju popraćena proslovom književnika Stjepana Licea koji daje smjernice za čitanje i razumijevanje ovoga iznimnoga djela, a koja je u ovom novom izdanju izvrsno prihvaćena od domaće publike.

Na petom mjestu smjestilo se novo izdanje romana "Gospodar svijeta"  Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskijeg djela svjetske književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini.

Na šestom je mjestu knjiga kateheza o obitelji pape Franje pod nazivom "Obitelj je dragocjeno blago", a na sedmom knjiga "Problem boli" u kojoj se slavni pisac C. S. Lewis hvata u koštac s ovim sveopćim pitanjem koje muči svako ljudsko biće jer neovisno o svojim uvjerenjima prije ili poslije svatko se suoči s patnjom, bilo svojom, bilo svojih bližnjih.

Na osmom je mjestu hit knjiga "Posljednja vremena - drugi dio: Ilija u Jeruzalemu", nastavak najpoznatijeg suvremenog kršćanskoga romana "Posljednja vremena" autora Michaela O’Briena koji donosi vrhunac priče o posljednjim vremenima smještene u naše vrijeme.

Na devetom je mjestu knjiga "Misli u samoći" Thomasa Mertona u kojoj jedan od najpoznatijih duhovnih velikana 20. stoljeća u prvi plan stavlja samoću kao neotuđivu potrebu svakoga čovjeka, a na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u siječnju smjestila se knjiga pape Franje "O odgoju", nastala dok je bio kardinalom, a u kojoj je nastojao dati novo svjetlo na zadaću i poslanje onih koji svoj život posvećuju izgradnji novoga čovječanstva, onima koji odgajaju muškarce i žene sutrašnjice. Stoga je ova knjiga dragocjena za sve one koji svoj život posvećuju odgoju mladih: za roditelje, odgojitelje, nastavnike, pedagoge, trenere i sve druge osobe koje žive i rade s mladima.

 

Označeno u