Predstavljena Papina knjiga "Obitelj je dragocjeno blago"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 20. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Obitelj je dragocjeno blago" pape Franje, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

"Obitelj je dragocjeno blago" niz je kateheza o obitelji koje je papa Franjo održao u razdoblju između dviju Sinoda o obitelji, od listopada 2014. do listopada 2015., a koje su cjelovito sakupljene u ovoj knjizi koju je na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum.

Ovaj poticajan i nenadomjestiv priručnik za svaku obitelj izražava Papinu duboku očinsku zabrinutost za temelje obitelji koji određuju život svakoga pojedinca i zato progovara o brojnim temama koje se tiču svakodnevnih situacija i problema obiteljskoga života: o ulozi očeva u obitelji, o majkama, braći i sestrama, o važnosti baka i djedova, o bolesti u obitelji, o nestašici novca, međusobnomu nerazumijevanju, bolesti djece, o smrti u obitelji, o važnosti molitve, svjedočenju vjere, o crkvenom i društvenom pozivu bračnih parova, o zaručništvu, kao i o vrlo aktualnim pitanjima rastave i izazova roditeljstva u modernome društvu; sva ta i mnoga druga pitanja Papa rasvjetljuje vjerom i nadom u Uskrsloga.

Ova mudra, jednostavna i životno konkretna promišljanja pape Franje bit će od goleme važnosti svima koji žele osnažiti i obogatiti svoj obiteljski život kao i svima onima koji su na bilo koji način u kontaktu s obiteljima.

Popratnu riječ hrvatskomu izdanju priredio je predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj mons. Valter Župan, ističući knjigu kao korisnu ne samo obiteljima, nego i kao vrijedno pomagalo u radu svim djelatnicima i suradnicima u pastoralu braka i obitelji u Hrvatskoj, budući da donosi brojne svevremene istine i naputke.