Stipe Pletikosa podržao projekt "Fit katolik"!

Projekt "Fit katolik" namijenjen je svima kako bi se uvjerili da je moguće i moliti i vježbati. Tjelovježba doprinosi molitvenom životu, a njezini efekti mogu se očitovati na duhovnoj razinu.

U današnjem svijetu prisutan je kult koji nerijetko promiče pretjeranu dimenziju brige o tijelu. U takvoj klimi neumjerenosti katolici mogu zazirati od vježbanja i time zanemariti tijelo koje je sastavni dio onoga što čovjek je.

Svoju podršku projektu “Fit katolik” pružio je i bivši hrvatski nogometni reprezentativac Stipe Pletikosa.

Kako je za Hrvatsku katoličku mrežu istaknuo apsolvent kineziologije Josip Vučko, idejni začetnik projekta “Fit katolik”, želja mu je bila povezati svoju struku i vjeru. “S obzirom na to da je tijelo hram Duha Svetoga, itekako trebamo voditi brigu o njemu”, ističe Vučko.

Podsjetimo, projekt “Fit katolik” održat će se 1. lipnja u zagrebačkom Parku Maksimir, od 10 do 12 sati. Sastojat će se od kratkog predavanja profesora sa zagrebačkog Kineziološkog fakulteta doc. dr. sc. Ivana Segedija o tjelesnoj aktivnosti i zdravlju, nagovora vlč. Borisa Jozića koji će ponuditi teološki pogled na tijelo, vođene tjelovježbe i koncerta duhovne glazbe na kojem će pjevati Alan Hržica i Božja pobjeda.

Označeno u