Sadržaj s oznakom: Mladi

U nedjelju 21. studenog 2021., na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava liturgijska godina i na koju se po novom slavi Svjetski dan mladih na razini partikularnih Crkava, Papa će u vatikanskoj Bazilici slaviti misu 36. svjetskog dana mladih. Misa je u 10 sati.

Danas, u petak 5. studenog, u staroj crkvi na Humcu, organizitra se MISA I SUSRET ZA MLADE. Program započinje molitvom krunice i prilikom za ispovijed u 19.30 sati, sveta misa koju predslavi fra Marin Karačić je u 20,00 sati.

Objavljeno u Kolumne | 10.10.2021.

Izlasci – Zašto reći NE

Draga braćo i sestre! Na pisanje ovog članka me potaknuo nametnut način života današnjih mladih koji se svodi na diskoteke i alkohol. Zašto taj život nije dobar za jednog mladog kršćanina koji želi više rasti u Bogu?

Blaženstva mladih:

Objavljeno u Duhovni kutak | 7.9.2021.

Blaženstva mladih

Blaženstva mladih

Frama Široki Brijeg organizira duhovnu obnovu za mlade koja će se održati 28. i 29. kolovoza u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Gospa preporučuje da svetu Misu stavimo na prvo mjesto, kaže da je to najvažnije i najsvetiji trenutak, da u tom trenutku živi Isus dolazi i mi ga primamo u svoja srca.

Objavljeno u Molitve | 12.8.2021.

Molitva mladih Gospi

Bezgrešna Djevice, Majko nebeska, molimo te, pomozi nam da sačuvamo neokaljanu mladost.

Objavljeno u Molitve | 1.8.2021.

Molitva mladih

Gospodine Isuse, dolazim pred tebe razmišljati o životu, o drugima, o sebi, i o mnogim stvarima koje ne mogu shvatiti a odnose se na tebe, na svijet koji me okružuje, na sebe.

Dosta je pristupiti im otvoreno, s razumijevanjem, s osmijehom na licu, s dobrotom u srcu - i oni se otvaraju kao cvijet jutarnjem poljupcu sunca ili nježnoj kapljici rose.

Mnoga djeca i mladi odlaze na misu zbog jednog jedinog razloga- zato što ih "tjeraju" roditelji.

Bezgrešna Djevice, Majko Brze pomoći, molimo Te, pomozi nam da sačuvamo neokaljanu mladost.

Objavljeno u Poučne priče | 3.1.2021.

Van iz Crkve!

Veselo i proždrljivo jato golubova nastanilo se obično u trijemu jedne crkve.

Već više godina u međugorskoj župi pokrenuta je jedna plemenita, molitvena inicijativa. Naime, kako su se bile učestale iznenadne i nasilne smrti mladih ljudi iz župe u različitim nesrećama, roditelji su se odlučili molitvom i postom zaštititi živote svojih najdražih.

Projekt "Fit katolik" namijenjen je svima kako bi se uvjerili da je moguće i moliti i vježbati. Tjelovježba doprinosi molitvenom životu, a njezini efekti mogu se očitovati na duhovnoj razinu.

Apostolska pobudnica pape Franje „Christus vivit“, upravljena mladima i čitavom Božjem narodu, a objavljena danas prijepodne, napisana je u obliku pisma u 9 poglavlja u kojima Papa kreće od analize stvarnostī mladih, do poziva na potpuno življenje mladosti kroz prijateljstvo s Kristom

Stranica 1 od 5