Besplatno učlanjivanje umirovljenika u Knjižnicu Ljubuški do kraja mjeseca

Umirovljenici iz Ljubuškog imaju priliku do kraja mjeseca besplatno se učlaniti u Knjižnicu Ljubuški. Akcija je to koja je pokrenuta povodom današnjeg Međunarodnog dana starijih osoba.

Kako nam je rekao Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški, umjesto tradicionalnog druženja s umirovljenicima, ove godine su umirovljenike odlučili darovati cjelomjesečnom akcijom besplatnog učlanjivanja u Knjižnicu. 

„U ime Javne ustanove Kulturno-športski centar Ljubuški, u sklopu koje djeluje i Knjižnica, želim svim umirovljenicima čestitati današnji Međunarodni dan starijih osoba, odnosno Dan umirovljenika. Knjižnica tradicionalno na ovaj dan upriliči druženje i tom prilikom bude i akcija besplatnog učlanjivanja umirovljenika, ali ove godine zbog pandemije prouzrokovane koronavirusom otkazali smo druženje, ali smo organizirali akciju besplatnog učlanjivanja koja će ove godine trajati čitav mjesec“, rekao je Vizentaner.

Besplatno učlanjivanje u Knjižnicu Ljubuški za umirovljenike će trajati do 31. listopada, a Vizentaner nam otkriva kako se već danas nekoliko umirovljenika učlanilo, dok su se drugi javljali telefonski, prenosi Ljportal.

„Budući da su osobe treće životne dobi najugroženije, pružamo priliku da se telefonski jave, mi ćemo ih pribilježiti i onda prvom prilikom kada dođu u Knjižnicu dobiti će svoje članske iskaznice“, kaže Vizentaner.

Osim ove akcije, knjižnica Ljubuški kreće i s nizom drugih aktivnosti.

Danas započinje akcija “Čitaj i ti” za učenike osnovnih škola s područja Grada Ljubuškog, a u okviru koje se isti mogu besplatno učlaniti u knjižnicu, a već sutra, u petak 2. listopada, započinje besplatan tečaj engleskog jezika za učenike osnovnih škola. Tečaj engleskog jezika će održavati petkom i utorkom, pod stručnim rukovodstvom prof. Monike Bošnjak i prof. Antonije Bubalo. Tečaj će pohađati 30 polaznika.