Sadržaj s oznakom: Ljubuški

Svetac svega svijeta, odnosno sv. Ante Padovanski, ponovno je pokazao kako mu nema premca u štovanju i ufanju u pobožnom puku hercegovačkog kraja!

U srijedu 24. studenog u 19,00 sati nastavljaju se Tribine srijedom u staroj crkvi na Humcu. Gost predavač je psiholog i edukant realitetne psihologije prof. MARIO BRKIĆ. Njegovo predavanje je za roditelje, iz perspektive školskog psihologa - "Što muči našu djecu?".

U četiri minute Marta je riješila 44 matematička zadatka, što znači da je za svaki imala oko pet sekundi. U svojoj je kategoriji najbolja.

Umirovljenici iz Ljubuškog imaju priliku do kraja mjeseca besplatno se učlaniti u Knjižnicu Ljubuški. Akcija je to koja je pokrenuta povodom današnjeg Međunarodnog dana starijih osoba.

Pater Ivan Tolj proslavio je danas u Veljacima, u gradu Ljubuškom, srebrni jubilej, 25 godina misništva.

Do 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća obitelji s velikim brojem, pa i do 10 djece, bile su sasvim uobičajene. Iako je danas posve drukčije, u obitelji Dragana i Marije Boras iz ljubuškog sela Gornja Vitina devetero je djece. Sve jedno drugom do uha.

Objavljeno u Ljubuški | 29.5.2020.

Devetnica sv. Anti

Uvijek deset dana početkom lipnja na Humcu je duhovna obnova cijelog ovog kraja i šire.

“Humac-svjedok vjere i kulture” je 20 minutni film koji na jednom mjestu objedinjuje sve vrijednosti Humačkog samostana s prirodnim ljepotama Ljubuškog, a urađen je u suradnji s mladim autorom Zdravkom Terkešom, piše Ljubuški portal

Sinoć je u Ljubuškom u Caffe baru Republic povodom božićnih blagdana održan humanitarni pub kviz.

Jedan maleni dječak napravio je preslatku gestu na “Adventu u Ljubuškom” kada je odlučio pokriti malenog Isusa kako mu ne bi bilo hladno.

Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj.

Cijele noći i današnjeg dana rijeke hodočasnika i automobila iz cijele Hercegovine i južne Hrvatske slijevale su se u svetište sv. Ante na Humcu, najvećem hercegovačkom svetištu ovoga sveca, gdje su se molili svom nebeskom zaštitniku.

Objavljeno u Ljubuški | 23.4.2015.

"Misa i klanjanje za mlade"

Misa i klanjanje za mlade! Ponesite vaša srca…uredit ćemo ih i okititi za Gospodina!

Dragi prijatelji, pozivamo Vas na osmu, ujedno i posljednju TRIBINU na Humcu koja će se održati 29.4.2015. u staroj crkvi sv. Ante s početkom u 20 sati.

U povodu nedavno pokrenute humanitarne akcije pod nazivom “Izgradimo dom obitelji Grbavac” koju organizira Udruga mladih Agape iz Ljubuškog posjetili smo ovu tročlanu obitelj iz Graba čija životna priča nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Dragi prijatelji,

Stranica 1 od 2