Budi blagoslovljena u vijeke

Tko vedra duha pođe i nesmanjenom vedrinom prođe putovima ovoga svijeta, i ne dijeli dane na dobre i loše, tko ne bira prigode u kojima će se iskazati čovječnim i ne uskraćuje svoju brižnost onima koje malo tko primjećuje, neka je blagoslovljen u vijeke.

Tko se suočen s nepravdama ne umori u nadi, tko ima hrabrosti i za svoje suze i za suze nepoznatih, komu je srce dovoljno čisto da iz njega, i kada svi oko njega utonu u nevidljivost, u muk, provre zvonak smijeh koji će posvjedočiti neopterećenost prividom, neka je blagoslovljen u vijeke.

Tko svoje korake spremno dijeli sa suputnicima i svoje ognjište ne uskraćuje namjernicima, tko ne trguje svojim zagrljajima i koga njegovi posrtaji i klonuća ne obeshrabre, komu su trud i snovi odnjegovani i u postojanosti i u dosjetljivosti, neka je blagoslovljen u vijeke.

Tko u svemu ostaje vjeran onima za koje se srcem odlučio i slijedi Boga i u neslućenim predjelima dana i duha, komu je Evanđelje i svijet i kruh u kojem su mu udomljeni zemlja i nebo, tko svoju radost nalazi u služenju, neka je blagoslovljen u vijeke. Budi blagoslovljena u vijeke.

Stjepan Lice

Označeno u