Fra Slaven Brekalo: Molitva za zdravlje

Budi svjestan da je Bog sada ovdje. Pokušaj umiriti svoje srce i svoje misli, zauzeti položaj koji ti najviše odgovara.

Budi svjestan da si se pričestio i pričestila i da nosiš Isusa u sebi, da ga ne trebaš tražiti u nekakvim daljinama. Isus je tu samo za tebe i želi te dodirnuti ovoga trenutka. U miru svoga srca pokušaj se sjetiti tko si i otkud si, kuda ideš, kamo ide tvoj život, što je važno za tebe na ovoj zemlji, u ovom životu koji je prolazan, koji nije beskrajan. Jesi li živio život danas ili si bio ovisan o brigama, poslovima, ljudima, strahovima koje nosiš u svome srcu?

Nemoj zaboraviti da si proizašao iz Božje ruke. Bog te je stvorio, ali on te iznova stvara, obnavlja, izgrađuje. Bog je sada tu. Zato se sada zagledaj Isusu u oči, ostani tako nekoliko trenutaka gledajući njegovo lice i vidjet ćeš da u Isusovu pogledu nema osude, nego samo sućut i ljubav, milosrđe prema tebi, prema čovjeku. Tako ćeš osjetiti njegovu blizinu i prisutnost koja ostaje u tebi. Reci sada Isusu sve ono što te ranilo, što te uznemirilo. Reci mu ako imaš grižnju savjesti, zbog čega, čega se to bojiš. Ako je grijeh u pitanju, Isus te ne želi suditi! Prema tome, grižnja savjesti ne dolazi od Boga, nego od Zloga i znak je pakla koji te želi samljeti, a Isus te želi osloboditi. Zato moli Isusa da te izliječi, da te ispuni svojim duhom, osobito one prostore u kojima je bio grijeh. Moli Isusa da preuzme situaciju nad tvojim strahovima i svime onime što te uznemirava. Sada pođi u duhu onima koji su te povrijedili i reci im da im opraštaš, da sud predaješ Bogu.

Ako si ti nekoga povrijedio, reci: - Oprosti mi! Žao mi je što sam to učinio, što sam ti nanio bol i ranu! Ako želiš za nekoga moliti, ako želiš pomoći nekomu tko je u krizi, u boli, u muci, moli Isusa i za njega, za njegovu muku. I gledaj Isusa u duhu kako liječi i tebe i tu osobu. Sada zazovi Božji blagoslov na ljude za koje moliš, i sve brige i nemire predaj svome Isusu. I u duhu ga motri: motri ga i budi siguran da večeras mirno možeš zaspati. Sada zahvali Isusu za ovaj dan, za cijelu ovu godinu. Zahvali Isusu za cijeli svoj život, ma kakav on bio. Koliko ti god život izgledao katastrofičan, ipak zahvali! Stavi svoju budućnost pod Isusovu zaštitu i svu svoju brigu povjeri njemu jer se on brine za nas, on se brine za tebe. Pogledaj sada jesi li zadovoljan svojim životom, prošlim danima i prošlim godinama? Želiš li nešto promijeniti, opominje li te srce? Kaže li u tebi savjest išta? Postoji li u tvome srcu neka čežnja da budeš drukčiji, bolji? Sve to daj svome Isusu.

Vodi li te tvoje srce da budeš bolji i drukčiji, da se drukčije moliš, da obnoviš svoju vjeru, ljubav i nadu, da više zavoliš svoje ukućane: svoju majku, svoga oca, svoga supruga, svoju suprugu, braću i sestre? Moli Isusa da ti ulije ljubav u tvoje srce da više zavoliš ljude i da puno više cijeniš sebe, da imaš poštovanja prema samome sebi, da upoznaš svoje dostojanstvo. Moli Isusa da ti pomogne kako bi rastao u svemu tome i da shvatiš da ti je dovoljna Isusova ljubav koju primaš od njega kroz ljude i da ne trebaš kupovati ljubav pokušavajući se svidjeti drugim ljudima. Bog želi da budeš dostojanstven, da budeš veličina, jer Bog je u tebi i hram si Duha Svetoga. Zato samo naprijed, hrabro sa svojim Bogom! On će sve voditi!