Poruka mira i nade ― Čuvaj me, Bože, jer se Tebi utječem

' Dječice, neka vam nada u bolje sutra bude uvijek u srcu' - naša nebeska Majka duboko je zagledana u naša srca, i majčinskom rukom drži ga čvrsto da se ne slomi pod teretom života.

Kao i uvijek, neprestano nas podsjeća da je ovaj život, život nade u vjeri svanuća najljepše zore, one koja se ima roditi za vječnost. Ovaj život živimo u zagrljaju vječne Ljubavi koja nam daje snagu prebroditi ove teške dane i dati nam krila anđela kojima ćemo preletjeti sve sumnje i nevjere koje nas plaše u ovoj u dolini suza. Svaka sekunda života ima vrijednost koju ćemo spoznati na izvoru nevremenite sreće. Na tebi je ne da se brineš već da živiš. Gospodin će tvoju budućnost učiniti boljom od tvoje prošlosti. Tvoje vrijeme ovdje bit će odraz tvoje vječnosti.

A danas imaš priliku ponovo vjerovati, nadati se i radovati. Svako novo jutro tvog života, dokaz je da je Bog uz tebe. Ovo govori Gospodin: "Ne spominjite se onog što se zbilo, nit mislite na ono što je prošlo. Evo, činim nešto novo: već nastaje! Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši. (Iz 43). Okrijepi se ovim riječima u trenucima kada neznaš kamo, kome i gdje, kada te zaustave crne misli a tvoja vjera odluta u tamu, znaj i sutra je novi dan, vjeruj u njega i vjeruj u sebe. Oslobodi se tereta prethodnog dana i iskorači u svako novo sutra sa osmjehom, sa iskrenom molitvom i pouzdanjem da je Bog uvijek korak ispred tebe. I kada ti život podmeće na tisuće prepreka, i kada izgleda kao da nema izlaza, vjeruj! Svaki preživljeni dan mala je pobjeda, svaka isplakana suza broji se u osmjesima, svaku bol najprije je poljubio Bog, svaku tugu odnijela je neka nova radost, svaki križ nosi uskrsnuće, ako s Bogom nosiš, dišeš i živiš svoje noći i svoje dane.

Psalam 16

Čuvaj me, Bože, jer se tebi utječem.
Gospodinu rekoh: »Ti si moj gospodar.«
Gospodin mi je baština i čaša:
ti u ruci držiš moju sudbinu.

Blagoslivljam Gospodina koji me svjetuje
te me i noću srce opominje.
Gospodin mi je svagda pred očima
jer mi je zdesna da ne posrnem.

Stog mi se raduje srce i kliče duša,
pa i tijelo mi spokojno počiva.
Jer mi nećeš ostavit dušu u podzemlju
ni dati da pravednik tvoj truleži ugleda.

Pokazat ćeš mi stazu života,
puninu radosti lica svoga,
sebi zdesna blaženstvo vječno.

Označeno u