RAZMATRANJE 1. srpnja – Ovo je onaj koji je došao u vodi i krvi, Isus Krist, naš Gospodin!

Započinjemo mjesec u čast Predragocjene Krvi božićnom antifonom, koja nas poziva na razmatranje otajstva utjelovljenja, slušajući što nam govori Ivan u svojoj prvoj poslanici (1 Iv 5, 6): On, Isus Krist, dođe kroz vodu i krv. Ne samo u vodi, nego – u vodi i krvi.

Govoreći o “vodi“ i “krvi”, Ivan naglašava da je Sin Božji – povijesni Isus, koji je bio kršten i raspet. U njemu su ljudsko i božansko usko povezani, neodvojivi, od početka do kraja, od krštenja do križa.

Poslušajmo svetu Mariju De Mattias što o tome piše sestri Marini Necci za Božić 1847. pozivajući je na proučavanje dragocjenosti križa, počevši od otajstva utjelovljenja (pismo 322):

* * * * *

Slava Božanskoj Krvi

Predraga kćeri u Isusu!

Sveto božićno vrijeme poziva nas da dobro proučavamo dragocjenost križa.

Mi vidimo Boga u liku Djeteta usred teških muka. Promotrimo ih, dakle, sve jednu po jednu i budimo njihove vjerne nasljedovateljice na našu veliku korist.

Onome tko uistinu ljubi Isusa, križ je uvijek drag; tko ljubi križ daje siguran znak da u srcu nosi istinsku Isusovu ljubav. Draga moja, nemojmo nikada bježati od križa, jer on je ključ nebeskog blaga i vrata raja.

Neka među nama, kćerima jednog novog Instituta koji se bori pod zaštitom Predragocjene Krvi, ne bude ni jedne koja odbija patnju bilo koje vrste; to ne bi pristajalo ovim novim zaručnicama Raspetoga. Ove Vam osjećaje želim prenijeti u Gospodinu.

Molite puno, puno za mene kako bi me Gospodin učinio dostojnom trpjeti s pravom ljubavlju i da me spasi.

Na kraju zahvaljujem na upućenim mi čestitkama. Isto želim i ja Vama u Gospodinu, dok vas sve blagoslivljam u srcu Djeteta Isusa i bilježim se

Vaša, draga moja

Acuto, 24. prosinca 1847.
Najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias
od Klanjateljica Božanske Krvi

Kratki zaziv:
Krvi Kristova, utjelovljene Riječi Božje, spasi nas!

Izvor: Klanjateljice.hr

Označeno u