1.DAN IZVANREDNE DEVETNICE: GOSPA OČEKUJE JOŠ VIŠE MOLITELJA

Gospa je u subotu, 15. lipnja, na redovitom ukazanju vidjelici Mariji Pavlović – Lunetti poslala poziv svim vjernicima da se ujedine u molitvi za mir kroz devet dana do 43. godišnjice njezinih ukazanja u Međugorju (25. lipanj) s molitvom krunice na Brdu ukazanja kod Gospina kipa s početkom u 22,00 sata nakon kojeg će slijediti njezino izvanredno ukazanje oko 23,30 sati.

Prvoga dana ove izvanredne devetnice posvećene molitvi za MIR U SVIJETU, u nedjelju 16. lipnja doista se veliki broj vjernika odazvao Gospinom pozivu. Već od 21 sat mjesta pokraj Gospina kipa počela su se popunjavati i započela je molitva, koja je dodatno osnažila oko 22,00 sata dolaskom vidjelice Marije koja je započela molitvu radosnih, žalosnih i slavnih ostajstava ružarija, koju sub zatim predmolili predstavnici različitih jezičnih skupina uz pjesmu između desetica, a sve je završilo Gospinim litanijama oko 23,30 sati kada je započelo izvanredno ukazanje. Nakon ukazanja i molitve 'Veliča', Marija je podijelila svoje dojmove s okupljenim vjernicima:

„Za vrijeme ukazanja kad je Gospa došla, ja sam Gospi preporučila sve nas, sve naše nakane. Sve ono što imamo u srcu. Na poseban način preporučila sam i prikazala Gospi naše molitve za mir. Gospa je ispružila ruke nad svima nama i molila na svom materinjem jeziku (aramejskom) jedno duže vrijeme. I rekla je da nas očekuje sutra u još većem broju jer je potrebna molitva za mir. Ispružila je ruke i sve nas blagoslovila. I otišla je u Nebo.“

Mnogobrojni vjernici i molitvene skupine pridružile su se ovoj molitvi i preko on-line prijenosa sa Mary TV koja ima LIVE STREAM, ali ipak Gospa poziva još veći broj molitelja u sljedećim danima.

Važno je također iz ovog poziva na molitvu za mir izbaciti svaki senzacionalizam, svaki strah ili anksiju te očekivanja nekakvog znaka s Neba! Gospin je poziv isključivo poziv na MOLITVU ZA MIR jer vidimo kako neprijatelj mira sve više radi na poticanju rata i kaosa.