Božić i božićni dani u Međugorju

U subotu 24. prosinca je Badnji dan. Preporučen je post i nemrs. Ujutro se slavi posljednja ovogodišnja misa zornica u crkvi sv. Jakova.

Poslijepodne neće biti molitve krunice na Podbrdu, niti svete mise u 13 sati. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a božićna misa bdijenja je u 18 sati. Na ovoj prvoj božićnoj euharistiji sudjeluju svi svećenici, te je ispovijedanje toga popodneva od 16 do 17:30 sati. Nakon večernje će svete mise ispred crkve zajednica Cenacolo uprizoriti žive jaslice. Euharistijskim klanjanjem u 22 sata započinje molitveno bdijenje koje traje do 23:15 sati, a zatim slijedi sveta misa Polnoćka, koja započinje u 23:30.

U nedjelju 25. prosinca je svetkovina Gospodinova rođenja - Božić. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati, a u područnim crkvama, tj. Miletini, Vionici i Šurmancima u 10 sati. Nakon pučke mise slijedi tradicionalno čestitanje župljana na prostoru stare župne crkve. Na Božić navečer nema cjelonoćnog klanjanja. U srijedu 28. prosinca u međugorskoj župi započinje blagoslov obitelji.