Brojni hodočasnici u Međugorju, rujan 2015.

Sredinom mjeseca rujna u Međugorju borave skupine hodočasnika iz Austrije, Njemačke, Irske, SAD-a, Engleske, Italije, Francuske, Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Slovačke, Belgije, Nizozemske, Portugala, Poljske, Španjolske, Novog Zelanda, Švicarske, Gvatemale, Urugvaja i Libanona.

Među brojnim hodočasnicima iz Hrvatske, uoči proslave blagdana Uzvišenja sv. Križa, susreli smo Karla Surinu, iz Rijeke. Karlo je prvi put došao u Međugorje  1991. ili 1992. „Uvijek dolazimo u Međugorje kad možemo. Za nas je Međugorje mjesto mira i čovjek se opusti, zaboravi na sve probleme koji ga prate, i isplati se doći. U svoje domove iz Međugorja nosimo mir“, kazuje Karlo. 

I hodočasnik Antonio Baričević dolazi iz Rijeke: „Međugorje je posebno mjesto za mene. Prvi put sam došao ovdje prije 9 godina, i to je hodočašće probudilo vjeru u meni. Kasnije je bilo lutanja, padanja. I onda prije 6 godina, Bogu sam predao svoj život. Dođem ovdje da me Majka ohrabri, da nam pomogne nositi i prihvatiti križ. To nije lako, ali Međugorje nas ohrabri svaki put“, kazao je Antonio.

Branimir Dobra iz Zagreba u Međugorje dolazi jednom ili dva puta godišnje: „To je mjesto gdje uvijek nađem mir. Poslije Međugorja se čovjek promijeni i uvijek je drugačije. Nažalost kako vrijeme prolazi u svakodnevnici, čovjek ponekad izgubi milosti dobivene u Međugorju, zato je potrebno vraćati se više puta i obnavljati tu milost“.