Sadržaj s oznakom: Hodočasnici

Od 1. do 3. listopada 2021. u Međugorju je boravila i grupa od 46 hodočasnika Iz Albanije. S njima su i dva svećenika i četiri časne sestre. Hodočasnici dolaze iz različitih gradova Albanije: Shkodër (Skadar), Lezhë (Lješ) i Tirana.

Početak listopada zapao je za vikend, pa su ovi prekrasni, sunčani, jesenski dani prve subote i nedjelje u mjesecu u Međugorju bili u znaku brojnih grupa hodočasnika iz svih krajeva svijeta, ali i iz Hrvatske i BiH. Ulice Međugorja ponovno su bile „zakrčene“ autobusima, a posebno iznenađenje predstavljaju autobusi talijanskih registracija.

U subotu 2. listopada 2021. ponovno kao nekada, veliki broj župljana i hodočasnika okupio se u molitvi kod 'PLAVOG KRIŽA' u znak zahvalnosti za sve milosti koje je Gospa izmolila cijelom svijetu od svoga Sina u ovih 40 godina ukazanja.

Sonia de Freitas de Pacheco došla je u Međugorje po 19. put s grupom hodočasnika iz Perua (Latinska Amerika). Grupu čine 31 hodočasnik, a stigli su u Međugorje 13. rujna te ostaju do 24. rujna. Ona nikada ne dolazi u Međugorje za manje od 10 dana. Prije pandemije znali bi posjetiti Tihaljinu i Mostar, ali sada će samo ostati ovdje. Hodočasnici dolaze iz gradova Lima, Chiclayo i Piura i imaju tri svećenika u grupi.

Gail Boos iz Clevelanda, Giorgia, USA, ima 82 godine, udata je, baka i prabaka. Organizira hodočašća u Međugorje već 23 godine, a sama u Međugorje dolazi već 26 godina. Dugo godina sa svojom organizacijom „Help to the poor“ bila je službeni donator projekata fra Joze Zovke (kupili su kombi za prijevoz djece s teškoćama za centar Marija naša Nada i sudjelovali u projektu kumstva), a bila je zadužena i za organizaciju fra Jozinih duhovnih obnova za englesko govorno područje.

Graditelji križa na Križevcu nisu mogli ni sanjati da će on postati jedno od stožernih mjesta molitve ne samo u župi i njezinu okružju, već i u cijelome svijetu.

Iz Belgijskog grada Wargen u Međugorje su stigli članovi karizmatske molitvene grupe EMMAUS sa svojim voditeljem Lucasom Plateauom. Oni običavaju svake godine doći na hodočašće u Međugorje i to sa većinom članova (zajednica broji njih sedamdesetak).

Hodočasnici iz Španjolske zadnjih mjeseci su jedni od najbrojnijih hodočasnika u Međugorju. I ovih dana početka rujna (30. 08. – 6. 09.) u Međugorju boravi poveća grupa hodočasnika koja dolazi iz različitih gradova Španjolske, sa čak 4 svećenika. Dolaze iz Alikantea, Vadahona, Cordobe i Madrida, a svi su se spojili preko zajedničke turističke agencije. Sveukupno ih je oko 70 osoba.

Donja Tramošnica nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Bosanske Posavine, dvadesetak kilometara južno od Save i 12 km istočno od Modriče. Tijekom rata 1992.-1995. župu su okupirale srpske snage, sve Hrvate katolike protjerali su i razorili većinu katoličkih i crkvenih objekata.

U Međugorju je od 22. – 27. kolovoza 2021. boravila skupina od 30 (25 odraslih i 5 djece) hodočasnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bili su to uglavnom Filipinci i Indijci koji žive i rade u UAE u gradovima Dubai i Abu Dabi.

U Međugorju boravi grupa od 60 hodočasnika iz Mexica koja je stigla 10. srpnja i ostaje u Međugorju do 15. srpnja.

Među hodočasnicima koji pohode Međugorje znatno je više onih koji ovdje dolaze zbog obraćenja i pronalaženja istinske duhovnosti, negoli zbog fizičkog ozdravljenja i želje da svojim očima vide čudesa.

U subotu 26. lipnja 2021., u Međugorje je stigla prva grupa od 25 hodočasnika iz Libanona nakon popuštanja epidemioloških mjera u njihovoj zemlji.

Kao što je već poznato, jedna grupa vjernika pod nazivom, „Gospa, Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati od prošle 39. Obljetnice pa do ove 40. Obljetnice, moli ujutro na Brdu Ukazanja na Gospine nakane i kao zahvalu za sve milosti koje smo primili kroz prisutnost Kraljice Mira u Međugorju.

U Međugorju na hodočašću od 11 dana boravi grupa hodočasnika iz Brazila.

Na jednodnevno hodočašće u Međugorje u subotu 15. svibnja stigla je i grupa od četrdesetak hodočasnika iz Drvara i Bosanskog Grahova sa svojim župnikom don Davorom Klečinom.

Stranica 1 od 5