"Zahvaljujte Bogu za dar što sam s vama, jer, kažem vam, velika je to milost."

Među hodočasnicima koji pohode Međugorje znatno je više onih koji ovdje dolaze zbog obraćenja i pronalaženja istinske duhovnosti, negoli zbog fizičkog ozdravljenja i želje da svojim očima vide čudesa.

Ako smo njena djeca i vjerni glasu što poput jeke odjekuje cijelim našim bićem u jednostavnosti srca sasvim sigurno možemo reći »Nismo došli da nešto vidimo, nego da molimo u blizini Gospe.« Ti hodočasnici žele samo jedno: Boga i Njegovu ljubav staviti ispred svega ostaloga u svojim životima, s Njime putovati do kraja zemaljskog cilja gledajući uvijek u smjeru vječnosti i razbuđivati dodirom Neba sve one koji su na tome putu pozaspali na hladnoj postelji svijeta ukazujući im gdje će i na čijim rukama pronaći pravi odmor i toplu okrepu.

Gospine poruke ostajući u središtu pozornosti na mjestima ukazanja savršeno prijanjaju uz to stanje duha svijeta oblikujući Ga u silu Duha svetoga, milošću jednog blagog oka koji uporno upravlja pogled nad dolinom grešnika koja se ispunja suzama ranjenih života. Taj pogled uspinje izmučena i trošna tijela u stanje one nebeske mladosti gdje se vremenito spaja sa vječnim a prolazno sa neprolaznim, darujući duši tako potrebna krila anđela za let prema vječnoj domovini i tako željenom zagrljaju u ruke Očeve sigurnosti.Gotovo je nemoguće riječima opisati to uzdignuće duše u nebesku stvarnost ali ono što je svako srce hodočasnika svjedočilo, je potpuno jasan opis prosvijetljenja svijesti prilikom kojega im se čitav život odvrtio pred očima poput filma i po prvi puta jasno moglo razaznati svaki događaj u svom životu - kada su Bogu rekli "da", kao i svaki onaj kada su Mu rekli "ne".

Rečeno nam je u Međugorju da su tamošnja ukazanja posljednja na zemlji, te da će, jednom kada tamo prestanu, prestati posvuda. Baš kao što se Marija u Fatimi ukazala da bi svijet upozorila na bezbožni komunizam i druga zla, u Međugorju se ukazuje kako bi oglasila uzbunu svakom pojedinom srcu i u njega ulila spoznaju da mir nije nešto nego netko, da molitva nije govor već stav srca, da ovo iako je vrijeme zla također i vrijeme velikih milosti ali i velikih kušnji za sve one koji žele slijediti put mira. Napajajući svoje snage i volju u Onoj kojoj je Bog u srce slio svu nježnost, utjehu i mir, naše predanje i pouzdanje doprinosi uspješnosti njezinih zagovora gdje sebi i drugima otvaramo put u radost kraljevstva nebeskog, u raskoš mira i divote prema obećanom novom nebu i zemlji. Iskoristimo to vrijeme dok je Ona sa nama pronoseći blagost nad pustopoljinama umrlih nadanja stapajući svoje promukle glasove u Glas koji žubori rijekom milosrđa sa brda spasenja. Uronimo svoje tjelesne snage u Božji krvotok pronoseći spas po Križu i zapečatimo sve prostore nad kojima vlada zlo i mržnja pečatom Boga živoga. Tamo gdje prestaje naša snaga počinje Njegova milost, gdje se djeca svjetla koju vode vjerne Majčine ruke predaju Božjem milovanju i nadnaravnoj zbilji koja se pretače u nemilosrdnu stvarnost čineći je blagoslovljenom zajednicom djece Božje. Rastući pod srcem Majke poslušajmo srcem otkucaje Predivne koji nas bude iz tjeskobnih noći u jutra okupanih neprolaznim sjajem zraka sunca i rosom nebeskih slapova milosrđa teprogovorimo svojim djelima na moru života snagom s visina na ubojite oluje Antikrista.

Kaže nam Gospa "Morate naučiti odbijati od sebe sve što vas udaljava od Božje riječi i čeznuti samo za onim što vam je približava. Ne bojte se. Ja sam tu. Niste sami."dok plače na sve strane krvavim suzama u kojima se očituje neprekidna ljubav i žar da privuče oslabjelu i malaksalu djecu djecu pod svoju zaštitu. Upozorava i približava u razum i srce"Draga djeco, ne želim ništa za sebe, nego sve za spasenje vaših duša. Sotona je moćan i zato se vi dječice, ustrajnom molitvom privijte uz moje majčinsko Srce"mjesto gdje ćemo se skloniti kada navale na nas valovi zavodljive ponude svijeta. Daje nam rješenje "Draga djeco, u molitvi ćete spoznati najveću radost i izlaz iz svake bezizgledne prilike"i trajni odgovor na sve zablude koje haraju svijetom lažnim naukom sotoninih sljedbenika. Gospa je naglasila važnost moljenja Krunice u svakome njenom ukazanju, tražeći od djece da svaki dan mole Krunicu za mir. Drugi glavni dio poruke Fatime je posvećenost našoj Gospi od Bezgrješnog srca, koja je strašno uvrijeđena i povrijeđena grijesima čovječanstva i od nas s ljubavlju traži da je utješimo okajanjima. Pokazala je svoje srce okruženo trnjem (koje je predstavljalo grijehe protiv njenoga Bezgrješnog srca) djeci, koja su razumjela da je njihove žrtve mogu utješiti.I mi smo ta djeca,pozvana s brda milosti da prenosimo Njen glas dalje u bezbožni svijet,vračajući izgubljeno stado u ruke Onome koji je na križu zagrlio čitavo čovječanstvo.

“Draga djeco! Ja sam s vama u ime najveće Ljubavi, u ime dragoga Boga koji vam se približio preko moga Sina i pokazao vam pravu ljubav...Zahvaljujte Bogu za dar što sam s vama, jer, kažem vam, velika je to milost.“