D.V. „Sv. Mala Terezija": OBILJEŽEN TJEDAN OČEVA

U vrtiću „Sv. Mala Terezija“ u Majčinom selu, protekli je tjedan (17. – 21. siječanj) bio posvećen OČEVIMA. Svakoga dana odgajateljice su s djecom radile nešto na temu očeva ili sv. Josipa, a cijeli program završio je predavanjem koje je u petak 21. siječnja u 15,00 sati samo za očeve održao mag. psih. KRISTIJAN KRALJEVIĆ iz Širokog brijega na temu „TKO ILI ŠTO JE ĆAĆA? (Koja je uloga oca u obitelji?)

Zbog iznimne epidemiološke situacije, dosta je očeva bilo spriječeno doći zbog bolesti, ali se ipak odazvalo njih četrdesetak koji su imali prilike poslušati uistinu zanimljivo, životno i korisno Kristijanovo predavanje o uzvišenom pozivu muškarca na očinstvo, važnosti uloge i odnosa muža i oca prema svojoj ženi i djeci, važnosti primjera koji otac pokazuje djetetu jer na kraju svako dijete je zapravo kopija onoga što je vidjelo i naučilo od svojih roditelja.

d-v-sv-mala-terezija-obiljezen-tjedan-oceva-1.jpeg

Na početku predavanja nekoliko djece izrecitiralo je pozdravnu recitaciju očevima, a na kraju predavanja voditeljica vrtića Darija Juričić podijelila je prisutnima posebne čestitke koje su za očeve pripremila njihova djeca.

Dojmovi očeva su na kraju bili vrlo pozitivni, jer im je predavač uspio iz vlastitih primjera, primjera iz Biblije i konkretnih situacija dočarati koliko je važna uloga muškarca i oca u današnjem društvu i obitelji. Muškarac je naime onaj kojemu je Bog povjerio brigu o obitelji, baš kao što se i sv. Josip brinuo, čuvao i vodio svetu Nazaretsku obitelj. Očevi su poželjeli da ovakav susret ne ostane izuzetak, nego da se slični edukativni programi i radionice nastave i u budućnosti.d-v-sv-mala-terezija-obiljezen-tjedan-oceva.jpeg