DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE obilježeni u Dječjem vrtiću sv. Mala Terezija u Međugorju

Polaznici Dječjeg vrtića „Sv. Mala Terezija – Majčino selo“ i njihove odgajateljice priredili su danas prelijepu priredbu zahvale za sve plodove zemlje i Božje darove.

Mališani su na pozornici pjevali, plesali i glumili obučeni kao mali pekari, a za brižno pripremane točke nagrađeni su dugotrajnim pljeskom.

Kroz povijest u crkvama, vrtićima i školama na Dane kruha izražavala se zahvala Bogu zbog dobre žetve, a danas se želi izreći zahvala i poštovanje Bogu, obitelji i prijateljima za sva materijalna dobra.

- Ovom svečanošću zahvaljujemo Bogu na svim plodovima zemlje, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i pojedinci bili podareni. Učimo da zahvalnost živi u našem narodu. Obilježavanje dana kruha u vrtićima, doprinosi potpunijem odgoju, obrazovanju, podizanju svijesti o poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode – rekla nam je s. Veronika Martinović, voditeljica vrtića.

Okupljenima u dvorani obratio se i ravnatelj Majčina sela fra Dragan Ružić, koji je kazao:„Ova prigoda, kad zahvaljujemo Gospodinu za sve darove zemlje podiže nam svijest da sve ono što imamo jest dar Božji... To potiče i odgovornost da budemo odgovorni prema zemlji, da je čuvamo i štitimo“.

Nakon što su mališani izveli sve pripremljene točke i otpjevali sve za ovu prigodu naučene pjesme uslijedilo je razgledavanje i kupovina artikala na malim štandovima po skupinama pripremljenih s mnogo ljubavi.