Dani kruha u vrtiću Sv. Mala Terezija, Bijakovići - Međugorje

Prema planu i programu vrtića, mjesec je listopad predviđen za teme o jeseni i danima kruha, odnosno zahvalnosti za sve plodove zemlje.

Prošlih je godina kulminacija „Dana kruha“ bila svečana priredba djece za njihove roditelje, a nakon toga bi bilo kušanje pekarskih proizvoda uz druženje. Kako su epidemiološke mjere izmijenile dosadašnje vrtićke prakse, tete odgajateljice predvođene voditeljicom vrtića, tetom Darijom Juričić, nisu se dale smesti, nego su djeci izradili 'unutrašnji program' obilježavanja ovog tako lijepog dana.

Tako su djeca 18. 10. imala prezentaciju kuhara vrtića, Nikice Ostojića, koji im je pojasnio svoje zanimanje, a zatim i pravila serviranja pribora za jelo i njegovo korištenje.

21. 10. je bio „pizza dan“ – kuhar Nikica pokazao je djeci kako se pravi pizza, a zatim su je u kuhinji vrtića doista napravili i svi su se lijepo pizzom počastili.

Dan za palačinke je bio u ponedjeljak, 25. 10., kada je voditeljica vrtića, teta Darija, za svu djecu i tete ispekla palačinke koje su bile desert nakon ručka.

Vrhunac i završetak Dana kruha bio je u četvrtak, 28. 10. kada su roditelji djece donijeli peciva i kolače s kojima su se djeca uz pjesmu i druženje počastila, a na kraju dana, ispred vrtića je organizirana prodajna izložba prigodnih darova koje su tete s djecom osmislile za njihove roditelje. Od dobrovoljnih priloga „izložbe“ nadopunit će se radni i didaktički materijal za vrtićke skupine.

Tako se ugodno spojilo s korisnim, a tete iz vrtića se posebno zahvaljuju roditeljima na pruženoj podršci i razumijevanju!