Domovinska duhovna obnova u Međugorju

Bratovština „Marijanski zavjet za Domovinu“ organizira DOMOVINSKU DUHOVNU OBNOVU U MEĐUGORJU od 7. – 10. travnja 2022.

Program započinje u četvrtak, u poslijepodnevnim satima, a završava na Cvjetnu nedjelju sudjelovanjem u procesiji i zajedničkom svetom misom s narodom.

Voditelji duhovne obnove su fra Ante Vučković, p. Ike Manduruć i don Damir Stojić.

Sastojat će se od nagovora, svetih misa, pohoda svetim mjestima te prigoda za osobne razgovore sa svećenikom i ispovijed.

Tema ovogodišnje planirane duhovne obnove je: „I ti ćeš gradit' na starim razvalinama, dići ćeš temelje budućih koljena!“ (Iz 58,12)

Obnovom u ovom svetom mjestu tražimo da Bog iscijeli stare razvaline o kojima Prorok Izaija govori – sva lutanja i nevjerstva našega naroda, ona povijesna i ova danas – kako bi na buduća koljena prenijeli polog vjere, ljubavi i nade.

Krenimo zajedno Gospi Međugorskoj tražiti ispunjenje čežnji srca i po njezinom zagovoru moliti sa blaženim Alojzijem Stepincem:

“Zdravo, Presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna zaštitnice naše domovine Hrvatske! Premda nevrijedni da Ti služimo, ipak, uzdajući se u ljubav i divnu blagost Tvoju, izabiremo Te danas pred cijelim dvorom nebeskim za Gospodaricu, Odvjetnicu i Majku svoju i cijelog našeg naroda te čvrsto odlučujemo da ćemo Ti drage volje i vjerno služiti. Molimo Te usrdno, da nam svima uz prijestolje božanskoga Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogibeljima i nevoljama. Ti si Kraljica i Majka Milosrđa, Pomoćnica kršćana i Tješiteljica žalosnih. Zato Ti iskazujemo svoje djetinje pouzdanje kako Ti je naš narod vazda kroz vjekove iskazivao. Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo svoje duhovne i svjetovne poglavare, cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnja. Izmoli nam svima vjernost u katoličkoj vjeri, da u krilu svete Crkve provodimo dane u miru i bez straha, u blagostanju i poštenju i tako zavrijedimo doći jednom do vječnog života da slavimo ondje Trojedinog Boga uvijeke.” Amen. (bl. Alojzije Stepinac)

Cilj obnove je pripraviti naš narod za budućnost na novim, Božjim temeljima.

Prijavnica za Domovinsku duhovnu obnovu može se naći na mrežnim stranicama: www.marijanskizavjet.hr

Za sve dodatne informacije obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom 0957413334

U nastavku donosimo PROGRAM duhovne obnove:

domov.jpg