Foto i Video: Svetkovina Tijelova proslavljena u Međugorju

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 11. lipnja, svečanu večernju svetu misu u 19,00 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Dragan Ružić.

Lijepo vrijeme omogućilo je da se na svetoj misi okupi veći broj župljana i hodočasnika koji se ne uočavaju tokom mise zbog raspršenosti prostora, nego tek za vrijeme pričesti kada započnu dugački redovi do svećenika.

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (8. - 14. lipnja)

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (8. - 14. lipnja)

U najnovijem župnom listiću crkve sv. Jakova u Međugorju za tjedan od ponedjeljka 8. lipnja do nedjelje 14. lipnja 2020. možete pročitati najnovije župne...

Kao i dosadašnjih godina, poslije svete mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Međugorja. Župnik fra Marinko Šakota pozvao je sve sudionike mise da slijede Isusa u Procesiji jer je to slika kako ga trebamo slijediti i u našim svakodnevnim životima. U procesiji su sudjelovali franjevci iz župe, župljani, te manji broj hodočasnika. Presveto je nosio fra Dragan Ružić ispod tijelovskog baldahina okružen ministrantima. „Ovom pobožnošću mi javno ispovijedamo svoju vjeru u prisutnost živoga Isusa Krista u presvetoj hostiji“ – istaknuo je fra Dragan Ružić i pozvao sve učesnike procesije da se Isusu u duhu klanjaju, slušaju biblijske tekstove i prošnje koji su se čitali na molitvenim točkama procesijske rute. Za vrijeme hoda u procesiji molila se krunica i pjevale su se liturgijske pjesme, a sve je završilo kratkim klanjanjem i blagoslovom sudionika Presvetim oltarskim sakramentom na vanjskom oltaru. Na svetoj misi i na procesiji pjevao je Veliki župni zbor pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Cijelu procesiju prenosila je Radiopostaja Mir Međugorje. Nakon završetka liturgije Tijelova, upriličene su najnovije video vijesti iz Međugorja!

Kako je to izgledalo večeras u Međugorju pogledajte u našoj foto i video galeriji: