Sadržaj s oznakom: Tijelovo

Hvaljen Isus i Marija! 

Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. U Hrvatskoj i BiH je neradni dan.

Zaboravljena molitva sv. Faustine: Litanije maloj svetoj hostiji!

„I dok bijaše s njima za stolom, uze kruh, zahvali, razlomi kruh i dade im."

Objavljeno u Duhovni kutak | 3.6.2021.

Blagdan Tijelovo

Svetkovina Tijelova nama katolicima znači više od folklora ili religioznog običaja.

U kalendaru Katoličke crkve postoje četiri tzv. zapovjedna blagdana: Božić, Tijelovo, Velika Gospa i Svi sveti. Te dane vjernici časte kao i svaku nedjelju.

Tijelovo je postalo blagdan 1264. godine bulom Pape Urbana IV, no tek se u sljedećem stoljeću raširilo po čitavom zapadnom kršćanstvu.

Tijelovo je svetkovina presvetoga Tijela i Krvi Kristove u  Presvetom Oltarskom sakramentu.

Tko je ikada ustao rano i spremao doručak nekome koga voli, zna u čemu je čar pripreme hrane za drugoga.

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 11. lipnja, svečanu večernju svetu misu u 19,00 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Dragan Ružić.

U četvrtak, 11. lipnja je svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE (TIJELOVO). Zapovjedna je svetkovina. Svete mise samo u župnoj crkvi 8, 11 i u 19 sati.

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 20. lipnja, svečanu večernju svetu misu u 19 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je mons. Henryk Hoser, uz suslavlje 34 svećenika.

U četvrtak, 20. lipnja je svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE (TIJELOVO).

Ovogodišnja svetkovina Tijelova vjerojatno će se više pamtiti po vatikanskom priopćenju imenovanja mons. Henryka Hosera S.A.C. za apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Na svetkovinu Tijelova, u četvrtak ,4. lipnja tijekom večernje svete mise u 19 sati, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova izvedeni su „Gloria” A. Vivaldija te  „Krunidbena misa”  W.A. Mozarta.

Stranica 1 od 2