Svečano proslavljena svetkovina Tijelova www.medjugorje-info.com

Svečano proslavljena svetkovina Tijelova

U četvrtak, 16. lipnja 2022. u Međugorju je svečano proslavljena svetkovina PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE (TIJELOVO). Značaj ove svetkovine pokazuje i činjenica da je to zapovjedna svetkovina i u Hrvatskoj i BiH je toga dana bio neradni dan.

Svetkovina Tijelova pada na deveti četvrtak nakon Uskrsa, i uspomena je na Veliki četvrtak kada Katolička crkva slavi ustanovljenje euharistije i naglašava vjersku istinu da je Isus pravi Bog i pravi čovjek.

Neradni dan i produženi vikend iskoristili su brojni domaći i strani hodočasnici koji su pristigli u Međugorje. Među njima je i više od 700 hodočasnika koji su dio 13. Hodočašća obitelji iz Hrvatske.

U Međugorju su u župnoj crkvi slavljene tri svete mise na hrvatskom jeziku. Svetu misu u 8,00 sati predslavio je fra Ivan Dugandžić. Svetu misu u 11,00 sati predslavio je fra Marinko Šakota, a večernju svetu misu u 19,00 sati predslavio je fra Renato Galić uz koncelebraciju đakona fra Ivana Hrkaća. Pjesmom je misu uveličao veliki župni zbor Kraljica Mira.

Prije svete mise bila je molitva krunice, koju su na 1. dan Devetnice KRALJICI MIRA predmolili župljani Miletine.

Nakon večernje svete mise bila je procesija s Presvetim koje je nosio fra Renato Galić. Ove godine procesija je krenula od crkve ulicom do mosta, zatim cestom prema školi i preko kružnog toka vratila se do vanjskog oltara crkve.

Bit ove Tijelovske procesije je da vjernički puk svojim izlaskom na ulicu sa Presvetim Oltarskim Sakramentom prolazi kroz mjesta gdje živimo, radimo, trpimo, veselimo se i tugujemo. Na taj način svjedočimo svoju vjeru i dajemo dragome Bogu zadovoljštinu za tolike uvrede, psovke i kletve koje mu toliki ljudi nanose.

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji: