Hercegovac iz Njemačke biciklom putovao deset dana do Međugorja

Hercegovac Marko Sliško, koji je biciklom prije deset dana krenuo iz njemačkog grada Bad Tölz kod Münchena na zavjetno hodočašće u Međugorje, kako bi sudjelovao na 40. godišnjici Gospinih ukazanja, u taj gradić je uspješno stigao nakon 1.030 svladanih kilometara, piše jabuka.tv

Kaže kako je na svoj hodočasnički biciklistički maraton krenuo 16. lipnja, a dan prije stizanja do cilja u njegovom rodnom mjestu Kongora kod Tomislavgrada mještani su mu priredili doček iznenađenja i podrške.

Priredili su mi doček kao za viceprvaka svijeta, kazao je Sliško ispred međugorske crkve, gdje su se s njim ponosno fotografirali prijatelji koji su ga podržavali i pratili tijekom hodočasničke vožnje vrijedne divljenja.

Kaže da je vožnja bila zahtjevna i da su mu velike probleme stvarale nesnosne vrućine, ali je do cilja uspio stići kako je planirao, baš na 40. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju.

Puno vrućine, toplinski udar sve vrijeme, sparina i puno brda, po 13 kilometara vožnje samim brdom bez kraja, kaže Sliško za Klix, sada kada je sve iza njega.

Ono što je osjetio dolaskom do cilja, kako ističe, riječima je neopisivo.

Osjećaj se ne može opisati, srce hoće eksplodirati, kazao je vidno emotivan hodočasnik koji je svoj biciklistički maraton od 1.030 kilometara uspješno prešao za deset dana.