Sadržaj s oznakom: 40. obljetnica Gospinih ukazanja

U Međugorju više od mjesec dana boravi duhovni pratitelj Fundación Centro Medjugorje i svih Centara Mira u Španjolskoj i Latinskoj Americi, P. Inocencio Llamas iz Venezuele.

Hercegovac Marko Sliško, koji je biciklom prije deset dana krenuo iz njemačkog grada Bad Tölz kod Münchena na zavjetno hodočašće u Međugorje, kako bi sudjelovao na 40. godišnjici Gospinih ukazanja, u taj gradić je uspješno stigao nakon 1.030 svladanih kilometara, piše jabuka.tv

'Unatoč opskurnim napisima i prešućivanjima ne možete sakriti grad na gori'

Da je Međugorje uistinu blagoslovljeno s mnoštvom mladih koji hrabro svjedoče vjeru svojim životom i primjerom, ovaj put su dvoje mladih, Luka i Iva, hodočašćem u Međugorje zapečatili jedan novi početak svog hoda s Bogom u dvoje.

Ponovno nas je sve iznenadila još jedna aktualna i kreativna ideja poznatih broćanskih umjetnica MARTINE VASILJ I ANELE KORAĆ.

Kada je započela 40. obljetnica ukazanja Kraljice Mira teško je reći, jer Međugorje ni u noći s četvrtka na petak nije mirovalo. Nakon završetka zajedničkog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu nakon mise uočnice, osobno klanjanje u tišini trajalo je do 6 sati ujutro. Cijele noći pristizali su i hodočasnici pješaci, među kojima su najbrojniji bili mladi ljudi, koji su se zaustavljali u crkvi ili su produžili svoj hod do Brda ukazanja.

U Međugorju je večeras, 25. lipnja 2021. godine, svečano proslavljena 40. obljetnica Gospinih ukazanja. Svetu misu, uz mnoštvo vjernika i koncelebranata predslavio je fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Njegovu propovijed u nastavku prenosimo u cijelosti s Radiopostaje MIR Međugorje, a možete je poslušati i u audiozapisu OVDJE.

U 16,30 sati započela je procesija s „izvora“ milosti, ispred Gospina kipa na Brdu ukazanja, prema crkvi sv. Jakova. Predvodili su je fra Marinko Šakota, fra Miro Šego, fra Goran Azinović uz nekolicinu stranih svećenika i biskupa mons. Jana Sobila iz Ukrajine.

Prigodom velike obljetnice, 40 godina Gospinih ukazanja u Međugorju, veliki župni zbor "Kraljica mira" predvođen zborovoditeljicom s. Irenom Azinović snimio je poznatu međugorsku himnu pod nazivom KRALJICI MIRA (Došli smo ti majko draga) kao dar Gospi za velike milosti njezine nazočnosti kroz 40 godina.

Među brojnim hodočasnicima koji su pohodili Brdo Ukazanja na samu 40. Obljetnicu, nalazio se i poznati međugorski sportaš, tenisač IVAN DODIG.

Riječ “ČUDO“ ne može dovoljno opisati ono što se ovih dana događa u Međugorju.

Brojni su hodočasnici koji pješice ovih dana pristižu u Međugorje. Puno ih je iz okolnih mjesta Hercegovine i BiH, ali ima ih i iz Hrvatske pa čak i šire. Tako sam susrela dvojicu momaka iz Posušja, grupicu hodočasnika iz Širokog Brijega, jednu veću grupu iz Tomislavgrada.

Ni nesnosna vrućina, ni sparina, ni saharski pijesak u zraku… ništa nije spriječilo tisuće vjernika Brotnja pa i šire, da se na uočnicu 40. Obljetnice Gospina ukazanja zapute na Drugo zavjetno hodočašće Kraljici Mira u Međugorje.

U Međugorju se od početka ovog tjedna, tj. nedjelje 20. lipnja, dogodio pravi „HODOČASNIČKI BOOM“. Nitko nije očekivao ovakav priliv hodočasnika, i domaćih i stranih, koji ne prestaju dolaziti u Međugorje, želeći biti blizu svoje Majke za njezinu 40. Obljetnicu ukazanja.

Kao što je već poznato, jedna grupa vjernika pod nazivom, „Gospa, Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati od prošle 39. Obljetnice pa do ove 40. Obljetnice, moli ujutro na Brdu Ukazanja na Gospine nakane i kao zahvalu za sve milosti koje smo primili kroz prisutnost Kraljice Mira u Međugorju.

Ususret 40. obljetnici Gospinih ukazanja katolička televizija Maria Vision Međugorje snimila je svjedočanstva ramskih hodočasnika, svjedočanstva ljudi koji godinama iz Rame dolaze u zagrljaj Kraljici Mira, ne mareći za brojne prepreke, hodnju kroz teška područja, šume, rijeke i brda.

Stranica 1 od 2