Hodočasnici iz Amerike: Želimo biti Gospini apostoli medjugorje-info.com

Hodočasnici iz Amerike: Želimo biti Gospini apostoli

Gail Boos iz Clevelanda, Giorgia, USA, ima 82 godine, udata je, baka i prabaka. Organizira hodočašća u Međugorje već 23 godine, a sama u Međugorje dolazi već 26 godina. Dugo godina sa svojom organizacijom „Help to the poor“ bila je službeni donator projekata fra Joze Zovke (kupili su kombi za prijevoz djece s teškoćama za centar Marija naša Nada i sudjelovali u projektu kumstva), a bila je zadužena i za organizaciju fra Jozinih duhovnih obnova za englesko govorno područje.

Gail je također surađivala sa sr. Muriel Geisler (preminula 21. 7. 2020.) i pomagala njezinoj humanitarnoj Udruzi S. Joseph the Worker LTD, te donosila lijekove u mostarsku bolnicu. Iako više nemaju ovu organizaciju za pomoć siromašnima, Gail osjeća kako je njezino srce i dalje u BiH te i dalje osjeća blisko sve probleme potrebitih ljudi u našoj zemlji.  

„Moja molitva je upućena Bogu kako bi me još poživio i omogućio mi da pomažem onima kojima je pomoć potrebna!“ – kaže Gail.

Gail je ovaj put organizirala hodočašće u Međugorje sa grupom od 35 hodočasnika koji dolaze iz svih krajeva Amerike. S njima su 3 svećenika i jedan bogoslov. Stigli su u Međugorje 9. rujna i odlaze 17 rujna 2021.

O svojim počecima Gail kaže: „Prije nego što sam započela voditi hodočašća u Međugorje, više od 2 godine sam molila Boga za prosvjetljenje da li to trebam započeti ili ne! Nansy Latta me je ohrabrila da trebam dovesti puno duša koje ne poznaju Božju ljubav u Međugorje i tako sam započela.“

Gail je u mladosti radila u jednoj putničkoj agenciji, tako da joj nije bio problem organizacijski odraditi hodočašće. Uvijek se molila Blaženoj Djevici da za njene hodočasnike to ne bude samo turistička ruta, nego da uistinu mogu vidjeti i upiti sve što Međugorje pruža. Njihov vodič u Međugorju je Miki Musa i uvijek se pobrine da u programu hodočašća imaju dosta vremena za molitvu, svetu misu i svjedočanstva, ali isto tako i da obiđu mjesta značajna za međugorsku priču, poput Tihaljine, Širokog Brijega, Šurmanaca, Mostara, Majčinog sela…

„Želim da moji hodočasnici shvate što se dogodilo u Međugorju, i o svim poslanjima koja su iz Međugorja potekla, pa da tako, kad se vrate svojim kućama, znaju cijelu priču o Međugorju i zašto se Gospa ukazala baš ovdje. Uvijek poručim hodočasnicima kako Gospa želi da mi budemo Njezine ispružene ruke u svijetu i njezini apostoli ljubavi i svjetla, posebno u vremenima u kojima živimo danas.“ – zaključuje Gail.

Paula Tomić / Medjugorje-info.com