HODOČASNICI IZ UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA: „Međugorje je mjesto mira i molitve!“

U Međugorju je od 22. – 27. kolovoza 2021. boravila skupina od 30 (25 odraslih i 5 djece) hodočasnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bili su to uglavnom Filipinci i Indijci koji žive i rade u UAE u gradovima Dubai i Abu Dabi.

Grupu su činili uglavnom bračni parovi, uključujući i bračni par koji je organizirao put jer ima turističku agenciju za hodočasnike, a inače su članovi zajednice „Bračni parovi za Krista“ (Couples for Christ (CFC)) koji aktivno služe u 12 katoličkih župa koliko ih ima u UAE.

hodocasnici-u-medugorju.jpeg

Većina hodočasnika bila je prvi puta u Međugorju (samo njih troje je prije bilo), tako da ih je zanimalo sve u Međugorju i okolici. Zajedno sa svojom vodičkom, Blaženkom Vidović, uspjeli su „ugurati“ u program svakodnevnu svetu misu, molitvu na Brdu Ukazanja, Križevcu, posjete Cenacolu, Majčinom selu, , gostovali su u Marijinim obrocima, a posjetili su Mostar i Kravice. Imali su želju još posjetiti Humac, Tihaljinu i Široki Brijeg, ali se jednostavno nije moglo sve vremenski stići.

Posebno oduševljenje i ispunjenje su doživjeli sudjelujući u trenutku svakodnevnog Gospina ukazanja koje još ima vidjelica Marija Pavlović Lunetti, a sudjelovali su i na misi zadušnici za pokojnog mons. Henryka Hosera.

Na ovo hodočašće u Međugorje nisu se bojali doći i svi su jedva čekali kada će im se ukazati prilika za putovanje. Držali su se preporučenih epidemioloških mjera i poštivali su sve upute. Iz Međugorja odlaze ispunjeni mirom i radošću, oduševljeni molitvom i vjerom koju su ovdje osjetili.

Bračni par koji je organizirao ovo hodočašće, Lindsay i Rosie, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, planiraju dva puta godišnje organizirati hodočašća iz UAE u Međugorje, jer kako kažu oduševljeno: „Međugorje je mjesto mira i molitve!“

Paula Tomić/medjugorje-info.com