Marijanski zavjet za Domovinu stigao u Međugorju!

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. g. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Projekt je inspiriran Putem sv. Jakova (Camino de Santinago) tradicionalnim hodočašćem Sv. Jakovu u svetište Santiago de Compostella, na sjeverozapadu Španjolske. Cilj zavjeta je molitva i žrtva, utjecanje Gospi kako bi pomogla i blagoslovila naš hrvatski narod, tako je danas "Marijanski zavjet za Domovinu" stigao i u Međugorje.

Na prethodnu dionicu od Mostara do Međugorja se zavjetovalo 37 osoba. Kako su nam rekli ovo je veliki domovinski, ali i osobni, zavjet za našu Hrvatsku.

Nakon što su došli u Međugorje, prvo su se osvježili ispred crkve sv. Jakova, a nakon toga su svi zajedno ušli u crkvu sv. Jakova gdje su se pomolili i izrekli svoje želje i molitve, nakon toga su otišli na zasluženi odmor.

U subotu će nastaviti prema Metkoviću, potom Neumu i Dubrovniku gdje bi, na krajnjem jugu Hrvatske, 24. kolovoza hodočasnički put, dug 75 dana, trebao završiti.

Hodočasnička ruta krenula je i ove godine 11. 06. iz Osijeka preko našeg najistočnijeg svetišta sjeverne Hrvatske, Aljmaša, a završit će na Srđu kod Dubrovnika. Cilj je na tom putu spojiti što veći broj važnijih svetišta, preko Zagreba, Rijeke i Dalmacijom do posljednjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji. Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika, i prolazi unaprijed određenu rutu puta. U sklopu 10. tjedna hodočašćenja (od 13. – 19. 08. 2017.) koje iznosi 166,6 km, hodočasnici će prijeći Trilj-Aržano-Imotski-Posušje-Široki Brijeg-Mostar-Međugorje-Metković. Cjelokupni hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1640 km. Kako je izgledao dolazak u Međugorje pogledajte u našoj fotogaleriji: