Mons. Henryk Hoser medjugorje-info.com

Međugorska misa zadušnica za mons. Hosera

Nakon što je Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser preminuo u petak 13. kolovoza 2021., a sahranjen 20. kolovoza 2021. u katedrali Varšavsko-praške biskupije, i žitelji međugorske župe željeli su se na svoj način oprostiti s ovim velikim prijateljem Međugorja.

Stoga će se u četvrtak, 26. kolovoza 2021. u 19,00 sati u župnoj crkvi u Međugorju održati sveta misa zadušnica za pokojnog nadbiskupa Henryka Hosera koju će predslaviti apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Luigi Pezzuto.

Podsjetimo kako su posljednji ispraćaj i sveta misa za mons. Henryka Hosera bili u petak 20. kolovoza u 12 sati u katedrali Varšavsko-praške biskupije, a predvodio ju je kardinal Kazimierz Nycz, nadbiskup varšavski i metropolit. Homiliju je održao nadbiskup Tadeusz Wojda, metropolit gdanjski. Nakon Sv. Mise slijedili su sprovodni obred i polaganje tijela pokojnika u kriptu katedrale Varšavsko-praške biskupije.

Na posljednjem ispraćaju i misi sudjelovali su i vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnoga ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić kao predstavnik Biskupske konferencije BiH te provincijal hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko. Nadbiskup Hoser je prvi svećenik nadbiskupije čije je tijelo položeno u kripti varšavsko-praške katedrale.

Mons. Hoser u Međugorje stigao u veljači 2017. godine s misijom posebnog izaslanika Svete Stolice za ovu župu. Papa Franjo imenovao je zatim mons. Hosera 31. svibnja 2018. godine apostolskim vizitatorom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme.

„Dragi župljani, dođite u što većem broju na ovu svetu misu kako bismo zahvalili Bogu za nadbiskupa Hoseru koji je mnogo učinio za našu župu" – poručili su iz župnog ureda!