Sadržaj s oznakom: mons Henryk Hoser

''Prepun životnoga i profesionalnoga iskustva, stigao je u Međugorje i postao jedan od nas.

Nakon što je Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser preminuo u petak 13. kolovoza 2021., a sahranjen 20. kolovoza 2021. u katedrali Varšavsko-praške biskupije, i žitelji međugorske župe željeli su se na svoj način oprostiti s ovim velikim prijateljem Međugorja.

Sv. Misa zadušnica za mons. Henryka Hosera bit će u petak 20. kolovoza u 12 sati u katedrali Varšavsko-praške biskupije, a predvodi je kardinal Kazimierz Nycz, nadbiskup varšavski i metropolit.

Večeras, u petak, 13. kolovoza 2021., preminuo je Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser, piše Radiopostaja MIR Međugorje.

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje Henryk Hoser hospitaliziran je u četvrtak 29. lipnja i nalazi se u teškom stanju, priopćio je varšavsko-praški biskup Romuald Kamiński.

Na današnji dan 22. srpnja navršile su se tri godine kako je mons. Henryk Hoser, dotadašnji Posebni izaslanik Svete Stolice, preuzeo službu Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Poznata je vijest da je mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nedavno prebolio kovid.
Kako javlja Poljski katolički Tjednik "Nedjelja" www.niedziela.pl apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Henryk Hoser SAC već nekoliko dana se nalazi u jednoj Varšavskoj bolnici u Poljskoj jer je pozitivan na korona virus Covid 19.

Gotovo svi mediji, uključujući i katoličke, potpuno su je ignorirali. Pa ipak, osoba koja je poslala ovu poruku, nikako nije sporedni lik u svjetskoj crkvenoj panorami.

Božićnu čestitku župljanima Međugorja, hodočasnicima i svim ljudima dobre volje uputio je i nadbiskup Henryk Hoser apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, a prenosimo je u cijelosti.

Četvrtog dana 31. Međunarodnog susreta mladih u Međugorju središnje večernje misno slavlje predslavio je nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje. U nastavku donosimo njegovu propovijed:

Na današnji dan 22. srpnja naime navršile su se dvije godine kako je mons. Henryk Hoser, dotadašnji Posebni izaslanik Svete Stolice, preuzeo svoju službu Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis. Ovim činom Međugorje je tako direktno stavljeno pod upravu Svete Stolice.

Mons. Henryk Hoser, umirovljenim varšavski nadbiskup i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, vratio se u Međugorje.

Nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, dobitnik je Pečata u kategoriji Religija.

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za Međugorje Henryk Hoser razgovarao je za Radio Međugorje o brojnim temama

Dragi svećenici, redovnici i redovnice, dragi hodočasnici i župljani župe Međugorje, braćo i sestre!

Stranica 1 od 6