Nadbiskup Hoser je u bolnici i nalazi se u teškom stanju

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje Henryk Hoser hospitaliziran je u četvrtak 29. lipnja i nalazi se u teškom stanju, priopćio je varšavsko-praški biskup Romuald Kamiński.

Biskup Kamiński izvijestio je da je zdravstveno stanje sedamdesetdevetogodišnjeg nadbiskupa Hosera ozbiljno. „Usrdno molim sve biskupije da okruže bolesnika osobnom molitvom; povjeravam pastirima da se sjete ovu nakanu uvrstiti u molitve zajednica – spomen u sveopćoj molitvi tijekom euharistije, tijekom euharistijskog klanjanja ili krunice. Neka nadbiskupa prati naše jedinstvo s njime izraženo u molitvi Časoslova na njegovu nakanu. Molimo također i za potrebe svih koji vode brigu o Njegovoj Ekscelenciji tijekom hospitalizacije“, pozvao je u priopćenju objavljenom na službenoj stranici biskupije.

Portal Rzeczpospolita objavio je da je nadbiskupu Hoseru ovo treća hospitalizacija ove godine. U ožujku je obolio od koronavirusne bolesti nakon što se cijepio prvom dozom Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa. U bolnicu je ponovno bio primljen u svibnju uslijed naknadnih komplikacija povezanih s tom bolesti, javlja IKA