Međugorski župljani pokrenuli inicijativu: Želimo kapelicu trajnog klanjanja Foto: Ivana Silvestro

Međugorski župljani pokrenuli inicijativu: Želimo kapelicu trajnog klanjanja

U svojim porukama Gospa puno puta govori i poziva na klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Dapače kaže i kako je Ona uvijek prisutna tamo gdje se vjernici klanjanju Njezinom Sinu. 

Iz klanjanja Isusu izviru brojne duhovne milosti, redovnička zvanja i posebna duhovna zaštita. Ovo je bila želja i pokojnog fra Slavka Barbarića koji je i sam pokrenuo klanjanje nakon večernjih svetih misa u župi. Njegova neostvarena zamisao bila je uvesti obiteljsko satno Klanjanje koje bi neprestano bilo dostupno za međugorske župljane i za sve one koji žele osjetiti Isusovu prisutnost. Svjesni svih ovih milosnih darova koji se po klanjanju dobijaju, župljani župe Međugorje pokrenuli su inicijativu za organiziranjem Trajnog Euharistijskog Klanjanja (TEK-a) u Međugorju.

Za sve one koji su zainteresirani za ovaj lijepi molitveni čin vjere i pouzdanja, na prvi dan Gospinog mjeseca svibnja, u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. održan je sastanak župljana sa međugorskim župnikom, fra Marinkom Šakotom. Na susretu je govorila i Nada Burum, glavna koordinatorica TEK-a za Dubrovnik koja je objasnila kako je organiziran model trajnog klanjanja u Hrvatskoj.

Župljanima se obratio i mons. Aldo Cavalli, vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, koji je oduševljen idejom o uvođenju trajnog Klanjanja rekao da će s pripremama započeti od jeseni. Kao moguću lokaciju izgradnje KAPELICE TRAJNOG KLANJANJA spomenuta je lokacija pokraj temelja stare crkve na kružnom toku.

Mons. Aldo je dao svoju suglasnost za uspostavljanje Trajnog Euharistijskog Klanjanja. Poručio je: "Kad se ima ideja, bitno ju je ostvariti! te "VEČERAS SMO ZAPOČELI! PAPA ĆE BITI SRETAN, ALI ISUS ĆE BITI JOŠ VIŠE SRETAN!". Župljani Međugorja kojih već sada ima dovoljno da se pokriju svi termini klanjanja, radujući se neprestanim susretima s Isusom bili su oduševljeni stavom novog vizitatora koji je cijelo vrijeme slušao prijedloge na koji se način ova ideja može ostvariti u Gospinom Međugorju.

Iz župnog ureda poručuju onima koji nisu mogli doći na sastanak u nedjelju 1. svibnja, da se za klanjanje mogu prijaviti u župni ured tijekom sljedećeg tjedna.