Sadržaj s oznakom: Klanjanje

Mlada supruga i majka bila je šokirana kad je čula kad joj Bog uputio neočekivani poziv koji je bio upravo ono što je trebala učiniti.

Klanjanje Isusu, doista prisutnom u slavljenju Euharistije, je najveći sastavni dio duhovnog života u Međugorju.

Gospa je u svojim porukama od početaka ukazanja često pozivala na pobožnost klanjanja, i upravo su njezine poruke, poput ove „Ja sam uvijek prisutna kad se vjernici klanjaju. Tada se dobivaju posebne milosti.“ (poruka 15. ožujak 1984.) – bile poticaj fra Slavku Barbariću da u večernji molitveni program uključi ovu pobožnost.

Na klanjanju u Međugorju svoj život sam predala Bogu vapijući: "Uzmi sve od mene, samo Ti budi u mom srcu!"

Na današnji dan osnovane su Sestre Sakramentine Don Orionea kako bi na poseban način spašavale svijet: svojom sljepoćom.

Objavljeno u Molitve | 13.8.2023.

Snažan zaziv za zaštitu

Moli se držeći uvis Raspelo

Objavljeno u Molitve | 21.7.2023.

Klanjanje

Odbaci sve lažno od sebe. Isus te vidi onakvim kakav jesi, kakav ćeš biti u posljednjem iskoraku iz vremena u vječnost.

Objavljeno u Meditacije | 7.4.2023.

Smisao patnje s Kristom

Danas, na dan Muke Gospodnje: „Uzmi sveto raspelo u svoje ruke, izljubi Njegove rane s velikom ljubavlju i zamoli Ga da ti održi propovijed. Poslušaj što ti govori trnje, što čavli, što Njegova sveta Krv. O kakva propovijed!" (sv. Pavao od Križa)

Svakog drugog utorka u mjesecu od 20:00 do 21:00 sat održavat će se klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom pred bazilikom svetog Petra u Vatikanu. Inicijativu je objasnio župnik bazilike fra Agnello Stoia, koji je poručio kako žele hodočasnike koji stižu u Vatikan „dočekati u molitvi”

Euharistijsko klanjanje pred bazilikom svetog Petra u sklopu nove pastoralne inicijative prvi će se put održati 14. ožujka 2023. godine.

Meditaciju ćeš najbolje obaviti klečeći. No dobro je i stojeći ili sjedeći. Opusti se, mirno diši, upravi pogled prema gore i onda...

Svijet u kojem se nalazimo pun je buke ali i zbunjenosti.

U svojim porukama Gospa puno puta govori i poziva na klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Dapače kaže i kako je Ona uvijek prisutna tamo gdje se vjernici klanjanju Njezinom Sinu. 

Što je adoracija? Kako izgleda? Što se ondje radi? I još mnogo toga!

Objavljeno u Molitve | 10.9.2021.

Jutarnje klanjanje Bogu

Klanjam ti se Bože moj i ljubim te svim srcem.

Prvi put došao sam 1990, kad sam imao samo 10 godina.

Presveti Oltarski Sakrament svečano je na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače donesen u procesiji i uz pjevanje euharistijskih pjesama iz crkve sv. Ignacija do crkve sv. Josipa u Dubrovniku, gdje je postavljen na glavni oltar i time je nakon više mjeseci priprema počelo Trajno euharistijsko klanjanje u Dubrovniku.

Stranica 1 od 3