Majka je na klanjanju čula glas koji joj je otkrio njezin životni poziv

Mlada supruga i majka bila je šokirana kad je čula kad joj Bog uputio neočekivani poziv koji je bio upravo ono što je trebala učiniti.

Mnogi katolici snažno osjećaju Božju prisutnost kada provode vrijeme u klanjanju Euharistiji — kao što bismo i trebali, budući da je Euharistija stvarna prisutnost Isusa Krista.

Bilo da se nalazimo pred razlučivanjem velikih životnih odluka, pred rješavanjem svakodnevnih problema ili nosimo nekakav teški križ , možemo pronaći odgovore i nadu punu ljubavi kada tražimo Božju prisutnost na klanjanju.

Nema sumnje da postoji toliko mnogo priča o trenucima transformacije u klanjanju da ih nitko ne bi mogao sve zapisati.

Danas želim podijeliti priču o mladoj supruzi i majci koja je osjetila da ju Bog poziva na neočekivano i nepoznato zvanje – a koje završilo tek godinama kasnije, piše Aleteia.

Nešto nedostaje

Danas je Erin Thielman profesorica prirodnih znanosti u srednjoj školi u biskupiji Arlington, Virginia. No još 2016. ideja o učiteljskom pozivu nije joj bila na radaru .

Godine 2016. bila je u fazi ozbiljnog razlučivanja nakon što je služila u američkim zračnim snagama. Udana s dvoje djece, zaposlila se kao asistentica u katoličkoj školi svog djeteta dok je smišljala svoje sljedeće korake.

“Iako sam znala da imam dobro iskustvo, nešto je nedostajalo i bila sam uznemirena”, rekla je u intervjuu za Aleteiju. "Gdje će me Bog sljedeći put pozvati?"

Božji poziv u klanjanju

Jednog dana, Erin je pala na koljena u školskoj kapelici klanjanja, osjećajući se "kao da me magnet privlači" i bila je šokirana osjetivši intenzivan poziv u svom srcu.

“Pogodio me glasan Božji poziv koji me pitao jesam li se ponizno podvrgla njegovoj volji”, rekla je. Osjećala je da Bog želi da bude učiteljica, ali nije znala kako bi to bilo moguće.

“Rekla sam mu da ću to učiniti, ali nisam imala pojma kako!” rekla je. “Čuvala sam ovo u srcu.”

Nekoliko dana kasnije nazvala ju je ravnateljica i pitala bi li bila učiteljica razredne nastave za vjeronauk u 7. i 8. razredu.

“Bila sam šokirana”, prisjetila se. “Možda je to ono na što me je Bog pozvao kada je tražio da se podložim njegovoj volji?”

Imala je "slavnu godinu" predavanja i do danas je u kontaktu s mnogim studentima koji su sada na koledžu.

Iznenađujući obrat

No ta je godina podučavanja iznenađujuće završila kad je zatrudnjela s trećim djetetom.

“Liječnici su rekli da ne mogu ponovno zatrudnjeti nakon što sam preboljela bolest opasnu po život, ali Bog uvijek zna bolje”, rekla je.

Njezino treće dijete rođeno je s Downovim sindromom

Ispostavilo se da ju je odgajanje djeteta s Downovim sindromom osposobilo za podučavanje na potpuno novi način .

“U mojoj srednjoškolskoj učionici ima nekoliko djece s posebnim potrebama”, rekla je. “Mogu ih podučavati i povezati se s njima zahvaljujući svom sinčiću.”

Danas je Erin zagovornica zajednice osoba s Downovim sindromom, motivacijski govornik za tinejdžere i mlade odrasle osobe te objavljivana autorica.

Poziv se nastavio

Božji poziv nije bio jednokratan događaj. Osjeća to uvijek iznova dok joj je služenje i podučavanje postalo njezin životni posao.

Podsjećam se na ovo transformativno iskustvo u klanjanju dok sjedim na kauču sa svoje troje djece ocjenjujući ispite i pripremajući materijale za nastavu. Ono što sam naučila iz tog iskustva u školskoj kapelici ponavljalo se tijekom proteklih 6 godina. Uvjerena sam da ću nastaviti čuti taj poziv svakoga dana. Pala sam na koljena, ali srce mi je bilo uzdignuto do tabernakula. Zamolio me da se brinem za njegovu djecu - svu onu koja mi se nađu na putu - i ja se trudim učiniti upravo to.

Ima ovu poruku koju želi podijeliti sa svijetom o euharistijskom klanjanju: „Ne moramo mi sve govoriti. Ponekad trebamo pronaći tišinu kako bismo čuli moćni Božji glas.”