Mladi glazbenici darovali Majčinom selu prekrasan koncert

Učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Osnovne glazbene škole Brotnjo i Glazbene škole Široki Brijeg održali su sinoć koncert u Majčinom selu.

Glazbenu školu Pavla Markovca na koncertu su predstavljali Komorni sastav, Mješoviti zbor, Gudački orkestra, gitarski duo, učenice koje su svirale na klaviru i profesori koji su ravnali zborom i orkestrom, dok su dvije hercegovačke glazbene škole na koncertu predstavljali solisti, piše citluk.ba.

Kao solisti, na sinoćnjem koncertu koji je održan u okviru programa 14. Didakovih dana, nastupili su violinistica Sara Brkić, flautistica Antea Šakota (OGŠ Brotnjo), violinist Marko Slišković i flautistica Anica Kvesić (GŠ Široki Brijeg), koji su tako dobili lijepu priliku za nastup uz pratnju gudačkog orkestra.

Sat vremena vrhunske glazbe u izvedbi mladih umjetnika zaključen je izvedbom skladbe „U slavu fra Didaka Buntića“ što je nagrađeno dugotrajnim pljeskom, kao i sve ranije glazbene točke.

Mladim glazbenicima i ravnatelju Glazbene škole Pavla Markovca, Josipu Vrbanecu na njihovom tradicionalnom daru Majčinom selu zahvalio je ravnatelj ove ustanove fra Dragan Ružić. Ovom prilikom fra Dragan je kazao kako kroz Majčino selo prođu mnogi dobročinitelji koji Majčinom selu pomažu na različite načine i daruju darove, a da je jedan od lijepih darova i koncert mladih glazbenika.

- Glazba uvijek govori o onomu o čemu bismo morali šutjeti. Glazba nadilazi ono što je ljudsko i govori i progovara o otajstvu, a upravo ovdje u Majčinom selu slavi se otajstvo, slavi i čuva otajstvo života – kazao je fra Dragan i ukratko predstavio Majčino selo.

Na tradicionalno srdačnoj dobrodošlici i dobroj posjeti svim nazočnima zahvalio je Josip Vrbanec, ravnatelj Glazbene škole Pavla Markovca.

- Kad sam prvi puta došao ovdje vidio sam dobrotu. Hvala vam što smo tu dobrotu podijeli i ovim putem – kazao je u zahvali Josip Vrbanec, ravnatelj Glazbene škole Pavla Markovca koja dugi niz godina sudjeluje u programu Didakovih dana.

Inače, Didakovi dani nastavljaju se danas Koncertom odabranih u župnoj crkvi u Gradnićima koji počinje u 18 sati.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.