Sadržaj s oznakom: fra Didak Buntić

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.11.2020.

Fra Didak Buntić o križu

Fra Didak uči narod: "Nije siromaštvo, oskudica i naša kršna zemlja nama pokora, nego je to Božji blagoslov."

I ove godine u sklopu Didakovih dana u Hrvatskom Domu herceg Stjepan Kosača, u velikoj dvorani, 27. listopada, u 19.30 sati, održat će se svečani koncert pod nazivom Tamburaška rapsodija u Hercegovini.

Iako je prošlo stotinu godina od velike akcije spašavanja djece od gladi, za velike stvari nikada nije kasno reći hvala.

U vrijeme I. svjetskog rata, godine 1917. i 1918., uslijed suše i slaba uroda, mnoge su obitelji jedva sastavljale kraj s krajem.

U organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda Čitluk u petak 09.02. s početkom u 18:30h u crkvi Krista Kralja u Čitluku biti će prikazana kazališna predstava "Fra Didak Sebet nas i naše dice".

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frama sa Širokog Brijega uključili su se u obilježavanje 100. obljetnice spašavanja djece od gladi predstavom „Fra Didak – Sebet nas i naše dice“.

U dvorani Ivana Pavla II u Međugorju sinoć je odigrana predstava „Smak svita“ autora Dragana Komadine, a koju su odigrali glumci Dramske sekcije HKUD „Didak“ režiser predstave je Robert Pehar.

Objavljeno u Medjugorje | 25.10.2017.

“Smak svita” u Međugorju

U četvrtak, 26.10. u Dvorani Ivana Pavla II. u 20 sati Dramska sekcija “Didak” župe Gradnići održat će kazališnu predstavu “Smak svita”. Autor je Dragan Komadina, a režija Robert Pehar.

Učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, Osnovne glazbene škole Brotnjo i Glazbene škole Široki Brijeg održali su sinoć koncert u Majčinom selu.

Objavljeno u Kultura | 17.10.2017.

"Smak svita"

Dramski komad "Smak svita" priča je o dva vremena u razdoblju od jednog stoljeća koju objedinjuje isti prostor.

Hodom mira od fra Didakove rodne kuće u Paoči do župne crkve sv. Blaža u Gradnićima danas su započeli 14. Didakovi dani.

Objavljeno u Kultura | 11.10.2017.

14. Didakovi dani

14. Didakovi dani započet će Hodom mira od rodne kuće u Paoči do stare crkve u Gradnićima.

Uz veliki tamburaški orkestar na koncertu su nastupili veliki župni zbor Kraljice Mira iz Međugorja, mezzosopranistica Monija Jarak, bariton Karlo Milićević, Marija Čolak, Darija Ramljak i Dražen Šego, a sve pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog.

«Narod ove župe Drinovačke kao i cijele Bekije danas se nalazi u skrajnosti.

Nema onih što akteri biše,
O kojima danas povijest piše.
Pomrli su, sto godina prođe,
Sjećamo se njihovoga vođe.

Iduće godine navršava se 100 godina od dramatične akcije spašavanja siromašnog hercegovačkog puka od gladi, koju je 1917. osmislio i organizirao veliki i poznati Brotnjak fra Didak Buntić.