Mladi iz Splita u Međugorju

Na početku mjeseca studenog 2015., skupina mladih Druge jezične gimnazije iz Splita, s vjeroučiteljicom s. Dolores Brkić, hodočastili su u Međugorje, u svojstvu terenske nastave i duhovne obnove.

„Bilo nas je 90, a s nama su bili i pratitelji profesori i predstavnici roditelja koji su i članovi Prijatelja Maloga Isusa. Došavši u Međugorje, slijedila je ispovijed, zatim sv. misa. Jedan dio u pratnji roditelja hodočastio je pjevajući i moleći krunicu na Brdu ukazanja. Potom su nam u zajednici Cenacolo svjedočili momci koji su na neki način prešli iz smrti u život.

Snažno smo osjetili tu njihovu veliku vjeru i ljubav prema Isusu. Zahvalili smo pjesmom i molitvom Majci Mariji ovim momcima koji su se trudili posvjestiti nam što su prave vrednote,  kao i našoj s. Dolores koja  nam omogućuje traganje za smislom i jačanje u vjeri. Puni dojmova, mira i blagoslova, prepričavali smo doživljaje vraćajući se radosni u Split, noseći iskustva u naše obitelji i školu”, svjedoče mladi hodočasnici iz Splita.

Označeno u