Mons. ALDO CAVALLI - PRVA SVETA MISA SA ŽUPLJANIMA

Na šestu nedjelju kroz godinu, 13. veljače 2022. u 11,00 sati prvu svetu misu sa župljanima i hodočasnicima predslavio je novi Apostolski Vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, nadbiskup mons. Aldo Cavalli, naslovni nadbiskup Vibo Valentie, i dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj. 

U koncelebraciji s njim bio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko i brojni drugi svećenici.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota na početku misnog slavlja uputio je mons. Cavalliju ove srdačne riječi dobrodošlice: ”Velika je radost pozdraviti Vas, preuzvišeni oče nadbiskupe Aldo, kao novoga apostolskog vizitatora za župu Međugorje. Dobro nam došli! Srcem vas primamo u župi, gdje se osjeća posebna Gospina blizina. Radujemo se suradnji s Vama. Hvala Vam što ste nakon službe nuncija u Nizozemskoj prihvatili poziv pape Franje biti apostolski vizitator za župu Međugorje. Hvala vam!”

U svojoj propovijedi, mons. Aldo se dotakao tumačenja evanđeoskih tekstova, ali je izrazio i veliku radost zbog zaduženja ove nove službe u Međugorju. Svoju propovijed je završio riječima: ”Ako želimo biti proroci moramo ljubiti Boga i služiti mu te ljubiti narod i služiti mu. Velika sigurnost koju imamo je da ćemo uskrsnuti i živjet ćemo nakon smrti pred Bogom koji je ljubav, a na kraju vremena će i naše tijelo uskrsnuti u duhovno tijelo. Ako želim živjeti kao Isus i Marija trebam ostvariti svoje poslanje u potpunosti.”

Podsjetimo i kako je mons. Aldo u Međugorje stigao na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače 2022.