Sadržaj s oznakom: Mons Aldo Cavalli

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 16. siječnja apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći detalje sastanka, prenosi ika.hkm.hr.

Papa Benedikt XVI. preminuo je u subotu 31.12. 2022. u 95. godini života u samostanu unutar vatikanskih vrtova, gdje se preselio nakon što je postao prvi papa u 600 godina koji je dao ostavku.

Povodom 14. Marijansko-Mariološkog kongresa koji se od 7. – 9. listopada 2022. održao u Međugorju i na kojem je  u vrijeme cijeloga trajanja radnog dijela kongresa bio prisutan i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, mons. Aldo Cavalli, upitali smo ga za njegovo mišljenje o svemu doživljenom, ali i o tome kako vidi i doživljava Međugorje u kontekstu Nove evangelizacije.

Prvi dan 14. Mariološko-marijanskog internacionalnog kongresa koji se odvija u Međugorju od 7. – 9. listopada na temu “Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji” završio je večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova.

Na današnji dan, vizitator s posebnom ulogom u župi Međugorje, mons. Aldo Cavalli došao je upoznati fra Jozu Zovko u samostanu na Badiji, prenosi Maria Vision Međugorje televizija.

Apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli u povodu Velike Gospe razgovarao je za novi svečani velikogospojinski dvobroj Glasa Koncila.

Mogli bismo reći kako mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nakon svog nedavnog dolaska u Međugorje jednostavno ne miruje.

Molitvena grupa „Gospa Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati započinje svoju molitvu na prvoj postaji radosnih otajstava u podnožju Brda Ukazanja. Mole radosna i žalosna otajstva krunice, i točno u 6 sati stignu pred Gospin kip gdje izmole Anđeo Gospodnji, a zatim se spuštaju moleći slavna otajstva prema 'plavom križu' ispred kojeg mole 7 Očenaša.

Na redovitom tjednom susretu međugorske FRAME, u petak 1. 4. 2022. mladi iz župe imali su posebnog gosta predavača, novog apostolskog vizitatora za župu Međugorje: mons. Aldu Cavallija. Svi prisutni bili su vrlo razdragani i počašćeni njegovim dolaskom.

Na šestu nedjelju kroz godinu, 13. veljače 2022. u 11,00 sati prvu svetu misu sa župljanima i hodočasnicima predslavio je novi Apostolski Vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, nadbiskup mons. Aldo Cavalli, naslovni nadbiskup Vibo Valentie, i dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj. 

Na blagdan Gospe Lurdske (11. veljače 2022.) u Međugorje je stigao novi Apostolski Vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, nadbiskup mons. Aldo Cavalli, naslovni nadbiskup Vibo Valentie, i dosadašnji apostolski nuncij u Nizozemskoj.

U povodu ređenja novog dubrovačkog biskupa, u emisiji ARGUMENTI na Hrvatskom Katoličkom Radiju, u četvrtak 20. 1. 2022. gostovao je mons. Petar Palić, biskup mostarsko –duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Povodom imenovanja novog apostolskog vizitatora za župu Međugorje, mons. Alde Cavallia, sadašnjeg nuncija u Nizozemskoj, za Novu Tv, župnik župe Međugorje, fra Marinko Šakota izjavio je kako su svi župljani i vjernici s radošću prihvatili ovu vijest kojom i Vatikan pokazuju važnost Međugorja. Također je kazao kako se nada da će novi vizitator stići u Međugorje prije Božića.