Sadržaj s oznakom: Vidioci

Govore li istinu navodni Gospini vidioci iz Međugorja? Može li biti toliko plodova ako je riječ o prijevari? Što Papa misli o tom fenomenu? Za Aleteiu je odgovore na ova pitanja u intervjuu dao monsinjor Aldo Cavalli, papin izaslanik na mjestu navodnih ukazanja.

U početku sam bio sumnjičav prema tvrdnjama bijakovske djece da vide Gospu. Međutim, dva su me doživljaja u istom danu natjerala na nova razmišljanja. Bilo je to 3. kolovoza 1981. Prije podne bio sam u Čerinu na pučkoj Misi.

Tijek ukazanja Vicka ovako opisuje:

Na današnji dan prije 1981. godine, Gospa je ostavila znak!

Mnogo puta suretnem ljude koji su mlaki, koji više nemaju vjere, koji ne znaju što znače sakramenti, koji ne znaju što znači sveta Misa.

Na današnji dan, 6 studenog 1982., Mirjana je primila osmu tajnu zbog koje se bila jako uplašila kada je čula za nju.

Objavljeno u Kolumne | 3.10.2022.

Zašto se Gospa ukazuje?

Odgovor na ovo pitanje nalazimo u nepisanom zakonu providnosti.

Marija Pavlović - Lunetti jednom prilikom govorila je hodočasnicima o anđelima.

Na današnji dan,2. kolovoza 1981.godine dogodilo se nešto neočekivano za župljane Međugorja.

Na današnji dan 4. srpnja 2020. proslavlja se 40. obljetnica nastanka molitvene skupine koju vodi Ivan Dragičević. Datum okupljanja 4. srpanj 1982. sada je urezan u kamen na podnožju obnovljenog „prvog plavog križa“.

Trostruki bljesak svjetlosti uobičajen je vanjski znak po kojemu vidioci prepoznaju dolazak nebeske Majke. Sve oko njih polako nestaje, a tada ugledaju nju, uvijek na oblačku. Evo Mirjanina opisa:

Blago milosti i darova Božjih dolaze nam po Mariji i njezinoj nevidljivoj ali tako stvarnoj nazočnosti.

Vijest o događaju u predvečerje 24. lipnja 1981. naglo se počela širiti diljem svijeta.

Jesu li vidioci ikada vidjeli Gospu kako plače?

Primo Martinuzzi je kao liječnik sudjelovao u ispitivanjima na vidiocima. Na njega je to ostavilo toliki dojam da je počeo razmišljati o promjeni svoga poziva premda je već bio zaručen i pripremao se za brak.U dogovoru sa svojom zaručnicom 1985. godine napustio je svoj liječnički poziv i počeo studirati bogosloviju. Za svećenika je zaređen 1991. godine.

Na početku ukazanja vidioci su pitali Gospu zašto se ukazala baš u ovoj župi, na što je Majka Božja odgovorila: „Dragi moji anđeli, ovdje ima dosta vjernika. Ovdje sam našla još živu vjeru.“

Stranica 1 od 4