Sadržaj s oznakom: Vidioci

Blago milosti i darova Božjih dolaze nam po Mariji i njezinoj nevidljivoj ali tako stvarnoj nazočnosti.

Vijest o događaju u predvečerje 24. lipnja 1981. naglo se počela širiti diljem svijeta.

Jesu li vidioci ikada vidjeli Gospu kako plače?

Primo Martinuzzi je kao liječnik sudjelovao u ispitivanjima na vidiocima. Na njega je to ostavilo toliki dojam da je počeo razmišljati o promjeni svoga poziva premda je već bio zaručen i pripremao se za brak.U dogovoru sa svojom zaručnicom 1985. godine napustio je svoj liječnički poziv i počeo studirati bogosloviju. Za svećenika je zaređen 1991. godine.

Na početku ukazanja vidioci su pitali Gospu zašto se ukazala baš u ovoj župi, na što je Majka Božja odgovorila: „Dragi moji anđeli, ovdje ima dosta vjernika. Ovdje sam našla još živu vjeru.“

Osim ustrajne tvrdnje vidioca već od najranijih početaka nastojalo se manje-više i znanstveno doći do objektivnih dokaza istinitosti ukazanja.

Objavljeno u Duhovni kutak | 23.6.2022.

Obećani znak od Gospe

Vidioci su odmah na početku ukazanja od Gospe tražili neki znak, da bi i druge zaista uvjerili da vide Gospu, da ne lažu. Mnogi im nisu mogli povjerovati pa su tražili nekakav dokaz, nekakav znak.

Prema tvrdnjama vidjelaca, Gospa se svaki dan ukazuje uglavnom oko 18 sati, i ljeti i zimi, a u posebnim prigodama u neko drugo vrijeme.

Ivanka je, uz ostalo, napisala i ovo: «Gospa me je pitala što bih željela. A ja sam je zamolila da vidim svoju zemaljsku majku.

Već od prvih dana naučili smo slijediti Gospu jer je tako lijepa, tako blaga. Njezin nas je glas privlačio, pod njezinim smo se pogledom topili kao snijeg na suncu.

Kad su počela Gospina ukazanja imao sam deset godina.

Ima mjesta za koja su hodočasnici uvjereni da su istinita, iako ih je Crkva priznala samo kao mjesta molitve. Jedno od njih je L’ Ile-Bouchard, mjestance s 1255 stanovnika, 42 km južno od Toursa u Francuskoj.

Sjećam se prvih mjeseci ukazanja kada se Gospa ukazala kod naših kuća, kada su nam bili zabranili odlazak na Brdo ukazanja. Gospa je rekla da će se ukazati još jednom tog istog dana. Bili smo iznenađeni.

Kakvo je iskustvo vidjelaca s Gospinim dodirima?

Kraljica Mira međugorskim se vidiocima ukazuje gdje se god oni u određeno vrijeme nalaze.

U početku sam bio sumnjičav prema tvrdnjama bijakovske djece da vide Gospu. Međutim, dva su me doživljaja u istom danu natjerala na nova razmišljanja. Bilo je to 3. kolovoza 1981. Prije podne bio sam u Čerinu na pučkoj Misi.

Stranica 1 od 4