Mons. Cavalli u molitvi sa molitvenom grupom „Gospa Majka moja“

Molitvena grupa „Gospa Majka moja“ svako jutro u 5,00 sati započinje svoju molitvu na prvoj postaji radosnih otajstava u podnožju Brda Ukazanja. Mole radosna i žalosna otajstva krunice, i točno u 6 sati stignu pred Gospin kip gdje izmole Anđeo Gospodnji, a zatim se spuštaju moleći slavna otajstva prema 'plavom križu' ispred kojeg mole 7 Očenaša.

Ovaj molitveni početak dana krenuo je kao duhovna priprava za 40. godišnjicu Gospinih ukazanja 25. 6. 2021., i zvala se „Molitva 365-tnice“, ali je toliko ušla u krv samim moliteljima, da im je postalo nezamislivo dan započeti drugačije, pa su molitvu nastavili.

U nedjelju 1. svibnja ovoj molitvi pridružio se i mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje. Na kraju je radosno popričao sa moliteljima, odmah obukao jaknu koju su mu poklonili, i primio krunicu koju grupa inače ostavlja Gospi na blagoslov. Obećao im je da će nastojati ubuduće jedan dan u mjesecu biti s njima na molitvi u znak njegove podrške i zahvale.