Mons. Aldo Cavalli gostuje u Madridu i Barceloni

Poslanik pape Franje u Međugorju, mons. Aldo Cavalli, posjetit će Španjolsku od 12. do 14. svibnja, kao odgovor na osobni poziv predsjednika španjolske biskupske konferencije i kardinala Barcelone, Msgr. Juana José Omella, koji mu je uručen prošlog kolovoza povodom Festivala mladih - izvijestila je Zaklada Centro Međugorje. Biskup Cavalli biti će u pratnji svog tajnika fra Antonia Primorca.

Događaji u Madridu i Barceloni

Mons. Cavalli posjetit će i Barcelonu i Madrid gdje će ih pratiti i predsjednik Zaklade Centro Međugorje, Oriol Vives, te potpredsjednik L. Miguel Onieva, kao i od ostali članovi odbora. Tijekom boravka u oba grada očekuje se da posjetiti poznata mjesta s posebnim vjerskim značenjem.

U subotu, 13. svibnja, u crkvi Santa María de Gracia (Barcelona), održat će se molitveni susret, otvoren za sve koji žele slušati biskupa Cavallija, koji će započeti u 17:00 sati popodne. Bit će izlaganje Presvetog sakramenta, molitva svete krunice i klanjanje; nakon čega će biskup Aldo održati katehezu koju će zaključiti slavljem svete mise.

U nedjelju, 14. svibnja u 17:00 sati, u crkvi San Martín de Tours, ponovit će se isti molitveni program za molitvene skupine vezane uz Međugorje koje jako radosno čekaju ovaj susret.

Podsjetimo kako je mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator za Međugorje od studenog 2021. godine. Mons. Cavalli naslijedio je poljskog nadbiskupa Henryka Hosera, koji je umro u kolovozu 2021. u Varšavi u dobi od 78 godina.

Papa Franjo je u svibnju 2019. odobrio hodočašća u Međugorje, koja od tada službeno mogu organizirati biskupije i župe i to ne samo privatno. Cavallijeva uloga je "isključivo pastoralna" i podrazumijeva "stabilnu i kontinuiranu" pratnju župne zajednice ovog malog mjesta u Bosni i Hercegovini i mnogih vjernika koji tamo dolaze na hodočašće, "čije potrebe zahtijevaju posebnu pažnju".