Mons. Juan José Omella: Niste samo budućnost Crkve i društva, nego i sadašnjost Nikola Đukić

Mons. Juan José Omella: Niste samo budućnost Crkve i društva, nego i sadašnjost

Novi međugorski molitveni prostor na temeljima stare crkve kojeg od 24. srpnja ove godine krasi novi spomenik ubijenim franjevcimaKRV MUČENIKA, SJEME NOVIH KRŠĆANA“ „odradio“ je svoju prvu molitvenu točku.

Naime, uoči početka 33. Međunarodnog susreta mladih MLADIFESTA, u ponedjeljak 1. kolovoza od 8,30 do 10,00 sati tamo su se susreli mladi hodočasnici, njih oko 700, španjolskog govornog područja, koji su došli na Mladifest iz Španjolske i zemalja Latinske Amerike.

Inicijator susreta bio je Mons. Juan José Omella, kardinal Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije, koji u Međugorju boravi od 30. srpnja, a koji će vratiti u Santiago de Compostellu 3. kolovoza kako bi sudjelovao na susretu s mladim europskim hodočasnicima u pripremi za Svjetski susret mladih s papom Franjom 2023. godine.

Pozdravivši mlade, ohrabrio ih je u njihovom nastojanju da služe Isusu Kristu, i da ruku pod ruku s Djevicom Marijom žele dosegnuti svetost na koju smo svi pozvani od krštenja. U današnjoj sekulariziranoj Europi, upravo ovi mladi koji se ne boje priznati da su kršćani, njezina su budućnost. Ali još više od toga kardinal je kazao: „Niste samo budućnost Crkve ni društva, nego sadašnjost i oni koji će transformirati ovo društvo”!

Prisutne je pozdravio i mons. Aldo Cavalli koji je zatim požurio na konferenciju za novinare koja je započinjala u 10 sati, a kratko svjedočanstvo životnog obraćenja uputio im je i jedan od vodiča za španjolsko govorno područje Nikola Đukić.