Održana procesija mladih u Međugorju

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca.

Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

U procesiji je iz Gospin kipa išlo troje mladih predstavnika iz svake zemlje – sa zastavom, transparentom i svijećom... Ovih troje mladih u procesiji izvanjski su predstavljali mlade i njihov narod.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota kazao je: „Ja sam s vama - često nam ponavlja Kraljica mira. Kao što je ovaj kip Kraljice mira sada među nama, tako je ona već 35 godina među nama. Kroz ove godine poziva nas majčinski, s puno ljubavi i strpljivosti da je slijedimo. Ona nam kaže: 'Ja sam Kraljica mira i ja ću vam pokazati put do mira'. To je slično ovoj procesiji. Dok sada tvoji predstavnici u procesiji polagano idu, korak po korak, i tako su sve bliže svome cilju, oltarskom prostoru, Isusu, tako i nas Marija poziva da učimo moliti srcem – korak po korak. Važno je htjeti, odlučiti se i svakim danom po korak ići dalje“.

Nakon što je Gospin kip donesen do oltara, uslijedila je posveta Gospi, a potom i klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Sve je i ove večeri pratio Međunarodni zbor i orkestar.