Sadržaj s oznakom: 27. Mladifest

Objavljeno u Paula Tomić | 15.9.2016.

„Opasni za svijet!“

„Sve što zovemo ljudskom povijesti (…) duga je i strašna priča o tome kako čovjek pokušava naći nešto što će ga usrećiti – nešto drugo osim Boga.“ (C. S. Lewis) Priča o Mladifestu je priča o mladim ljudima koji su otkrili da je njihova sreća u Bogu i zato dolaze u Međugorje to zajedništvo s Bogom i ljudima svjedočiti i živjeti.

Četrnaest framaša Frame Brestovsko hodočastilo je na Mladifest. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje o iskustvima su govorili framaši Marija Trogrlić, Luka Trogrlić i Stipe Barišić.

Zadnju večer 27. Mladifesta Svetu misu od 19 sati predslavio je fra Petar Komljenović, mladomisnik iz Provincije Presvetog Otkupitelja Split-Sinj, u suslavlju 388 svećenika.

Svjedočanstva dr. sc. Elia Davida Alvarenga, iz Hondurasa. Elio David je rektor katoličkog sveučilišta „Naše Gospe Kraljice Mira“.

Svjedočanstvo Gorana Ćurkovića, koji je prošao zaista nevjerojatan životni put.

Jutrošnjom svetom Misom na Križevcu, u 05:00h ujutro, pred tisućama mladih i službeno je završen 27. Međunarodni molitveni susret mladihu Međugorju.

U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio fra Stanko Ćosić, katehezu je držao vlč. Ćiril Ćuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce.

Vlč. Marijan Štingl u Međugorje dolazi već 9 godina i u Međugorju se rodilo njegovo svećeničko zvanje iza kojeg stoji jako duga i zanimljiva priča.

I ove godine sjetio nas se, svih sudionika Mladifesta, naš dragi prijatelj, Kardinal Kristof Schoenborn iz Beča! U nastavku donosimo njegove riječi!

Brojni hodočasnici su po prvi put na Međunarodnom susretu mladih u Međugorju. Jelena Jakšić iz Zagreba je preko prijatelja saznala za susret mladih u Međugorju.

Na 27. Festivalu mladih, mladima je govorio Francesco Vaiasuso iz Italije.

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca.

''Dragi mladi, nalazite se trenutno na najvažnijem i na najboljem programu na svijetu'', riječi su kojima je pater Ike Mandurić započeo svoju propovijed trećeg dana 27. Mladifesta.

U Međugorju je u tijeku 27. Molitveni susret mladih koji se do 6. kolovoza održava pod geslom BUDITE MILOSRDNI!

Program festivala jučer je započeo u 6 sati molitvom Gospine krunice na Podbrdu koju je molio vidioc Ivan Dragićević.

Drugog dana 27. Mladifesta svjedočio je fra Boris Braun.

Stranica 1 od 2