„Mladifest pravi smisao dobiva kada se mi vratimo svojim kućama, kad sve ono što smo primili ovdje prenesemo drugima“

Četrnaest framaša Frame Brestovsko hodočastilo je na Mladifest. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje o iskustvima su govorili framaši Marija Trogrlić, Luka Trogrlić i Stipe Barišić.

Marija o svojim dojmovima kaže: „Na Mladifestu je prelijepo, nama je ovo treći put. I uvijek rado dolazimo. Mislim da ne postoji riječ da opiše ovu ljepotu koja se osjeti ovdje, zajedništvo, mir, ljubav, radost. Baš pravi susret s Bogom, u zajedništvu s mladima. Najljepši mi je čitav večernji molitveni program, to traje 5 sati, svi smo tu zajedno, nikome nije dosadno, nitko ne želi ići. Mladifest pravi smisao dobiva kada se mi vratimo svojim kućama, kad sve ono što smo primili ovdje prenesemo drugima. To nije uvijek jednostavno. Ništa ne možemo sami, nego uz molitvu i Božju pomoć.“

Luka kaže da je Međugorje posebno mjesto za njihovu Framu: „Došlo nas je četrnaest iz Frame, i mislim da smo mi jedina Frama iz Bosne Srebrene. Sudjelujemo u čitavom programu, od jutarnje molitve, pa sve do mise i klanjanja. Probat ćemo kod kuće živjeti ovaj duh zajedništva. Međugorje je doista posebno za našu Framu. To svatko osjeti u svom srcu“.

I Stipe dijeli s mladima iz cijeloga svijeta radost sudjelovanja na susretu mladih u Međugorju: „Meni je uvijek lijepo kad dođem u Međugorje. Vlada zajedništvo, molitva, milosrđe Božje. Tko god dođe ovdje osjetit će pravu radost Božju“.