"PRIREDBA VRTIĆA „Sv. mala Terezija“: „Majko, Kraljice Mira, hvala!“

Već tradicionalna priredba kojom se obilježava Majčin dan i kraj pedagoške godine za predškolce vrtića „Sv. mala Terezija“ održana je u četvrtak 27. svibnja u 11,00 sati u dvorani Sv. Josipa u „Majčinom selu“. Tema ovogodišnje priredbe bila je „Majko, Kraljice Mira, hvala!“ jer se osim Majčinog dana željela obilježiti i 40. Obljetnica Gospina ukazanja u Međugorju.

Priredba je bila otvorena i za roditelje i gledatelje što je ponovno unijelo živost i uzbuđenje, te poneku tremu u same organizatore i izvoditelje ovog dinamičnog, polusatnog programa istkanog od pjesama, recitacija, te dodjela diploma za predškolce.

Ovogodišnje iznenađenje je bila lijepa gesta voditeljice vrtića Darije Juričić koja se prikladnim 'zahvalnicama' odužila svojim radnim kolegicama za sav trud oko rada s djecom u ovim izazovnim vremenima pandemije, kao i posebnom kreativnom radu oko organiziranja „male škole“ u vrtiću.

Program je započeo pozdravnim govorom ravnatelja „Majčinog sela“, fra Dragana Ružića koji se okupljenim gledateljima obratio ovim riječima: „Znakovito je da smo se okupili u ovoj dvorani Sv. Josipa, baš u ovoj godini koja je posvećena sv. Josipu, čovjeku koji je imao milost u svom naručju držati dijete Isusa i koji je pomagao majci Mariji u odgoju i u brizi oko malog Isusa. Danas mi evo proslavljamo Majčin dan na jedan poseban način. Netko se možda može upitati zašto slavimo Majčin dan? Zato što je majčinska ljubav najsličnija Božjoj ljubavi. Zato majka zaslužuje posebno mjesto i spomen u našem životu. Ovih dana želimo iskazati i posebnu ljubav i zahvalnost, najprije prema našim zemaljskim majkama, a onda mi ovdje u Međugorju, i prema Nebeskoj Majci čiju ljubav sigurno osjećamo u svome životu.

Kako to doživljavaju naši mališani moći ćete vidjeti na priredbi koja slijedi, a ja sam ih viđao ovih dana kako se pripremaju, i mogu vam reći da su to bile veće pripreme nego za Eurosong, ali njihov duh je 100 puta bolji od duha Eurosonga jer su ovo naši anđeli i vidjet ćete što su vam pripremili.“

Fra Dragan se također zahvalio svim odgojiteljicama vrtića, novoj voditeljici vrtića teti Dariji, a poseban spomen i zahvalu uputio je donedavnoj voditeljici vrtića s. Veroniki Martinović na njezinom radu i trudu koji za plod imaju ovako dobar rad vrtića danas.

Priredba je završila u vedrom tonu s porukom kako je LJUBAV jedino što ne trebamo štedjeti, jer nje nikad nema dosta!