Program molitvenog dočeka Nove godine u Međugorju

U Međugorju se za doček Nove godine očekuje nekoliko tisuća hodočasnika koji će doći u Međugorje već tokom četvrtka i petka.

Pretežno će to biti hodočasnici iz istočne Europe predvođeni Poljskom i Ukrajinom, ali dolaze i hodočasnici iz Austrije, Njemačke, Italije, Francuske, Švicarske, Belgije i SAD-a. Biti će brojni i hodočasnici iz Hrvatske koji se duhovnim obnovama pripremaju za molitveni prelazak u Novu godinu.

Cijeli novogodišnji program odvijat će se u crkvi i u njenom okružju. Ipak iz Turističke zajednice Međugorje nadaju se kako će ovako veliki broj ljudi ovu mirnu noć, ispunjenu molitvom i nadom, u epidemiološkom smislu dočekati sigurno. Naime, s obzirom na veliki broj ljudi, ali i najavljeno lijepo vrijeme, biti će postavljeni veliki vanjski ekrani preko kojih će se pratiti ponoćno bdijenje, molitva i sama polnoćka, tako da svi mogu nazočiti programu, a u isto vrijeme se osjećati sigurno.

U petak, 31. prosinca 2021., je zadnji dan građanske godine. Molitveni program u crkvi sv. Jakova počinje krunicom u 17 sati, a sv. Misa zahvalnica za proteklu 2021. godinu je u 18,oo sati.

Molitveno bdijenje započinje u 22,00 sata, a nakon toga slijedi misno slavlje u 23,30 sati koje će predslaviti Generalni ministar franjevačkog reda fra Massimo Giovanni Fusarelli.

U subotu, 1. 1.2022., je svetkovina Blažene Djevice Marije Bogorodice i građanska Nova godina. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati. Misna slavlja posljednjeg dana građanske godine, kao i molitveno bdijenje od 22 sata, prenosit će se preko Radiopostaje Mir Međugorje i na njihovim YouTube kanalima uz prijevod na više jezika za cijeli svijet.