Prve vizualne "Vijesti iz Međugorja"

Informativni Centar Mir Međugorje i ekipa sa Radiopostaje Mir Međugorje, u četvrtak 23. travnja 2020. iza večernje svete Mise, predstavili su svoj najnoviji projekt: „VIJESTI IZ MEĐUGORJA“.

Na svojim službenim stranicama istaknuli su kako je projekt nastao kao plod osluškivanja svih onih koji su svakodnevno povezani s njima diljem zemaljske kugle tokom live-streaminga večernjeg molitvenog programa, koji zna dosegnuti i više od 3 milijuna pregleda.

Planirano je da će se ovakav tip vizualnih vijesti iz Međugorja moći gledati svakog četvrtka nakon završetka večernjeg molitvenog programa. Svi tekstovi vijesti prevedeni su i na deset svjetskih jezika, što svakako jednom ovakvom projektu daje dodatnu zahtjevnost i iziskuje duže vrijeme pripreme.

U ovim prvim vijestima možete pogledati i poslušati uvodni prilog o samim vijestima koji donosi Sanja Pehar, zatim poruku međugorskog župnika fra Marinka Šakote i njegov poziv da budemo sveti. Možete se prisjetiti i Mladifesta te poruke vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića. Vijesti donose i aktualno prisjećanje na nedavno preminulog franjevca, misionara fra Antu Kutlešu, a na kraju je razgovor s Ivanom Musom koji objašnjava kako je došlo do virtualnog okupljanja zbora i orkestra Mladifesta koji su snimili pjesmu „Hosanu“, a koja se na samom kraju vijesti može i poslušati i pogledati.